Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι παρατείνεται λόγω της κακοκαιρίας μέχρι τις 21 Ιανουαρίου η διαδικασία ολοκλήρωσης της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου  στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, παράλληλα δε ξεκινούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των απωλειών στη γαλακτοπαραγωγή εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.

Συγκεκριμένα ανακοινώνεται ότι:


1. Οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014 πρέπει να φροντίσουν για την ολοκλήρωση της απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου έως τις 21 Ιανουαρίου, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γιατί χωρίς την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

2. Ξεκινούν άμεσα  από τον ΕΛΟΓΑΚ οι συστηματικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι και συγκρίσεις σε όλη την επικράτεια  προκειμένου να εξεταστούν από τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία οι πραγματικές επιπτώσεις  της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος, ώστε να  καταγραφεί πλήρως η  επίπτωση της ασθένειας στη γαλακτοπαραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο και να σχηματισθεί σχετικός φάκελος.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη στήριξη της κτηνοτροφίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκινήσει την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και απευθύνουμε έκκληση στους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν στην έγκαιρη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στις κατά τόπους ΔΑΟΚ μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.  Παράλληλα με την απογραφή που είναι σε εξέλιξη, ξεκινούν από τον ΕΛΟΓΑΚ διασταυρωτικοί έλεγχοι και συγκρίσεις για τις επιπτώσεις στη γαλακτοπαραγωγή και του ζωικού κεφαλαίου που επλήγη από τον καταρροϊκό πυρετό. Με την ολοκλήρωση των δύο παραπάνω διαδικασιών η χώρα μας θα μπορεί να τεκμηριώσει μια σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε τόσο για τη στήριξη του ζωικού κεφαλαίου της χώρας που επλήγη από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς και για το ενδεχόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού των ζώων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου