Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

«Όταν πατάς τον σωστό διακόπτη ανάβεις την λάμπα που θέλεις»Κάθε φορά που κατεβαίνει ένας υποψήφιος βουλευτής σχηματίζει γύρο του μια ομάδα στήριξης, τους λεγόμενους πυρήνες.
Άσχετα από τον αριθμό των πύρινων ένας είναι ο κυρίαρχος, ο πρωτεύον που οδηγεί τον υποψήφιο στην νίκη!
Αυτός, ο κυρίαρχος πολιτικός δεν επιλέγεται από τον υποψήφιο, αντίθετα επιλέγει τον υποψήφιο…

Οι λόγοι που το κάνει ποικίλουν, ένας όμως είναι ο πρωταρχικός σκοπός του κυρίαρχου πολιτικού που δρα στα παρασκήνια… θέλει να δει τον υποψήφιο νικηφόρο!
Από την στιγμή που ο κυρίαρχος πολιτικός επιλέγει τον υποψήφιο και του δίνει την στήριξη του γνωρίζει τι κάνει, γνωρίζει τις ικανότητες του υποψήφιου, γνωρίζει ότι μπορεί να τον οδηγήσει στην νίκη διότι είναι σεβαστό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία, έχει δουλέψει σκληρά σε ζητήματα κοινωνικοπολιτικά και πέρασε με άριστα, έχει λόγο, αύρα, χαρίσματα που τον κάνουν φιλικό στον λαό, ακόμα περισσότερο είναι συγκροτημένο και δομημένο πρόσωπο.
Ζυγίζει όλες τις εκδοχές τα υπέρ και τα κατά του υποψήφιου, ποντάρει ουσιαστικά στο καλό το Δέκα! γεγονός που τον κάνει να πιστεύει στην εκλογή του… μια εκλογή που του δίνει την άνεση της υπεροχής ο κυρίαρχος πολιτικός που κινεί τα νήματα είτε παρασκηνιακά είτε φανερά.
Δεν είναι εύκολο πράγμα να συμπράττουν με απόλυτη αρμονία δυο τόσο ισχυρά ξεχωριστά πολιτικά πρόσωπα, ο υποψήφιος γίνεται ο δρομέας και ο κυρίαρχος πυρήνας το εφαλτήριο που τον οδηγεί μαθηματικά στην νίκη, σε μια νίκη μείζονος σημασίας για τον κυρίαρχο πολιτικό, διότι πάνω στον υποψήφιο επένδυσε την δύναμη την επιρροή το κύρος του, ουσιαστικά λαμβάνει αυτός την νίκη ή την ήτα!
Για τους περισσότερους λίγο πολύ τα παραπάνω είναι γνωστά, έτσι είναι η πολιτική, έχει μια συγκεκριμένη και  συγκροτημένη  πεπατημένη πορεία, κατ΄ αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες υποψήφιοι είδαν να λαμβάνουν τον τίτλο του Έλληνα βουλευτή!!!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου