Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η απερχόμενη κυβέρνηση πλήρωσε της επιλογές της για την ΔΕΗ Οι θέσεις της νέας κυβέρνησης πλήρη δικαίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι Έλληνες και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την ψήφο του έστειλαν την κυβέρνηση των μνημονίων και της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού στο σπίτι της.


Η απερχόμενη κυβέρνηση πλήρωσε της κακές επιλογές της πολιτικής της και καταδικάστηκε  καθώς αντί να ακούει την κοινωνία και τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, συνέχισε στην κατεύθυνση και την πολιτική που εφάρμοσαν από το 20010 το δίδυμο Παπανδρέου, Παπακων/νου ακούγοντας τις ΑΓΟΡΕΣ, την κα Μέρκελ, τον κο Σόιμπλε και τους υπαλλήλους της Τρόικας, παίρνοντας σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.
Καταδικάστηκε από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ γιατί  θέλοντας να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των παικτών της ενέργειας, ξεπουλώντας τον ΑΔΜΗΕ , την ΔΕΗ μέσα από τον διαχωρισμό σε μικρή και μεγάλη, χαρίζοντας τα λιγινιτικά αποθέματα με πρωτόγνωρες διαδικασίες φωτογραφικών διαγωνισμών.
Καταδικάστηκε διότι αντιμετώπισε με εμπάθεια το συνδικαλιστικό κίνημα και ποινικοποίησε το «όπλο» αντίστασης των εργαζόμενων, το δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ επιτάσσοντας τους ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ, οι οποίοι υπερασπιζόταν την δημόσια επιχείρηση του Ελληνικού  λαού.
Οι θέσεις που εκφράστηκαν ήδη απ΄την νέα κυβέρνηση για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και του δημοσίου χαρακτήρας της και η αντιμετώπιση της Ηλ. Ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό, δικαιώνουν πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως στις προτεραιότητες του νέου υπουργού θα είναι άμεσα η άρση της επίταξης και η υπογραφή μιας ΣΣΕ που θα άρει αδικίες που επιβλήθηκαν απ τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ως ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης με την πεποίθηση ότι θα υλοποιήσει τόσο τις προεκλογικές δεσμεύσεις, όσο και τις σημερινές εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού  υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν απέναντι τους και η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτή, έτσι όπως ήταν με κάθε κυβέρνηση, σε κάθε μέτρο που έβλαπτε τα συμφέροντα της ΔΕΗ, των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου