Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΣΑΜΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΙΝΔΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 21-22/2/15 οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βορείου Ελλάδας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης με 14 αθλητές/τριες, μία από τις μεγαλύτερες αποστολές.
Η κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης φιλοξένησε το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα «Ιωάννης Κόκκινος» για 9η χρονιά στη σειρά και είχε τη χαρά και την τιμή να συγκεντρώσει αριθμό συμμετοχών ανάλογο του περσινού.
 Πήραν μέρος 249 αγόρια και κορίτσια από 18 περιοχές όλης της χώρας. Ένεκα και του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας το κλίμα στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου ήταν εορταστικό με αθλητές, γονείς, προπονητές και άλλους φίλους του αθλήματος ν’ απολαμβάνουν την…πινγκπονιστική πανδαισία, που συνολικά κράτησε περίπου 22 ώρες!
Στα 16 τραπέζια της σάλας και μπροστά σε γεμάτη συνεχώς εξέδρα έγιναν συνολικά περισσότεροι από 900 αγώνες και όλοι οι αθλητές «χόρτασαν» δράση. Κοντά στην προσπάθεια των παιδιών, αλλά και των διοργανωτών, στάθηκαν και τα κανάλια NOVAsports κι αυτό είναι επίσης ενδεικτικό της τεράστιας απήχησης του ανοιχτού πρωταθλήματος Σίνδου. Η συνδρομητική τηλεόραση βρέθηκε στους αγώνες το Σάββατο κι έκανε ρεπορτάζ, το οποίο θα προβληθεί από τα κανάλια της μέσα στην εβδομάδα.
Καθώς το συγκεκριμένο τουρνουά συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων των συλλόγων της χώρας πήραν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές/τριες  των μικρών κατηγοριών. Έτσι, το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό και ο βαθμός δυσκολίας διάκρισης τεράστιος.
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ σε ένα τόσο δύσκολο τουρνουά έδειξαν ότι είναι πλέον ανταγωνιστικές, ιδιαίτερα στις μικρότερες κατηγορίες. Ο Ιωσήφ Ελσάμι παίζοντας στην κατηγορία μίνι παμπαίδων με εξαιρετικές εμφανίσεις έφτασε στον τελικό και διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο. Τελικά, λύγισε από αθλητή της Αθήνας και έχασε 3-0 (11-5, 11-9, 11-3). Η κατάκτηση της 2ης θέσης από Φλωρινιώτη αθλητή έχει τεράστια αξία και συνιστά μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και για τον σύλλογο, αν αναλογιστούμε ότι ελάχιστα σωματεία εκτός Αθηνών φτάνουν στα μετάλλια.
Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε και από τη Φωτιάδου Χρυσή που αγωνίστηκε στην κατηγορία των παγκορασίδων και έδειξε ότι βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία. Η Χρυσή αφού πρώτα πέρασε από τη φάση των ομίλων έφτασε μέχρι τη διεδίκηση για την είσοδο στην 8άδα. Εκεί στο κρίσιμο παιχνίδι αντιμετώπισε αθλήτρια από την Έδεσσα από την οποία έχασε 3-1. Στη συνέχεια έπειτα από αγώνες κατάταξης κατετάγη στην 10η θέση.
Αξιόλογες εμφανίσεις έκανε και ο Λυγούρας Σωτήρης που έπαιξε στην πολυπηθέστερη κατηγορία των παίδων (82 συμμετοχές). Παρόλο που ξεκίνησε ως 62ος κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό πινγκ-πονγκ, νίκησε αντιπάλους σε υψηλότερη θέση και τελικά κατετάγη 48ος.
Όλα τα υπόλοιπα παιδιά των ΣΑΡΙΣΩΝ αγωνίστηκαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, σημείωσαν νίκες και εκπροσώπησαν επάξια την επιτραπέζια αντισφαίριση της Φλώρινας.

Οι θέσεις των αθλητών μας ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ (34): Λυγούρας Ανδρέας 22ος
ΝΕΑΝΙΔΕΣ (13): Ευθυμίου Άννα 13η
ΠΑΙΔΕΣ (82): Λυγούρας Σωτήρης 48ος, Αντωνίου Κωνσταντίνος 53ος, Αραβιάδης Ορέστης 62ος, Τσαπκίνης Ιωάννης 70ος.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (44): Ρούφα Ευτυχία 41η
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (57):-
ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (12): Ελσάμι Ιωσήφ 2ος, Σφέτκος Νίκος 9ος, Ελσάμι Ζαχαρίας 11ος, Νέσης Χρήστος 12ος
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (23): Φωτιάδου Χρυσή 10η, Κετσετζή Μαρία 16η, Άμπα Δέσποινα 23η


Το Δ.Σ. συγχαίρει όλα τα παιδιά  για την προσπάθεια που καταβάλουν και ευχαριστεί τους γονείς για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου