Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/3/2015


Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και του παρατεταμένου ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα προηγούμενα χρόνια τόσο ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης όσο και ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχα επανειλημμένα καταγγείλει τη γάγγραινα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης.

Με επιστολές μου σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούσα τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή σε βάρος ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας, να αξιοποιηθεί επιτέλους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των βορειοελλαδιτών και των τουριστών από τη βαλκανική ενδοχώρα στα νησιά του Αιγαίου και αντίστροφα. Δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Η κατάσταση παραμένει η ίδια, επί σειρά ετών, με την Πολιτεία να αρνείται να δώσει μια ευκαιρία στον τόπο μας, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί ανάπτυξης στη Μακεδονία και στη Θράκη, περί εξωστρέφειας και προσέλκυσης τουριστών.
Αδυνατώ πραγματικά να κατανοήσω τη δύναμη των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τη συστηματική απαξίωση του λιμανιού μας.

Καλώ τη νέα κυβέρνηση και τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ενόψει της τουριστικής περιόδου, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Θεσσαλονίκη, να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει τέλος στον εμπαιγμό».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου