Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Οι μαθητές του Ωδείου Φλώρινας Παναγιώτα Αθανασίου, Γιώργος Αθανασίου και Ειρήνη Τρικιλίδου έλαβαν μέρος στις ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την στελέχωση της "ΜΟΥΣΑ" (Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης). Με την εξαιρετική τους επίδοση κατόρθωσαν να διακριθούν και να επιλεγούν μεταξύ των ενεργών μελών της ορχήστρας. 

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Μεγάρου ήταν υψηλή, με υποψηφίους από την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Λάρισα, την Κοζάνη και άλλους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Περισσότεροι από 200 νεαροί μουσικοί παρουσίασαν το ταλέντο τους σε δύο επιτροπές, τις οποίες στελέχωσαν προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Μεταξύ αυτών, ο Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Peter Stark, ο διεθνής Έλληνας μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, ο διεθνής φλαουτίστας και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Όθωνας Γκόγκας, μαζί με εκπροσώπους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
Η Συμφωνική Ορχήστρα "ΜΟΥΣΑ" θα λειτουργήσει με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει ως στόχους την ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο και την ανάδειξη ενός κοινωνικού ρόλου.

Η Διεύθυνση του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιθυμεί να συγχαρεί θερμά τους μαθητές της και να τους ευχηθεί καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους αυτή. Επίσης να συγχαρεί τους καθηγητές τους κ. Γιώργο Ζαχαρούδη και κα Μαρία Καραγιάννη, όπως επίσης τους γονείς που υποστηρίζουν τις σπουδές και τα όνειρα των παιδιών τους.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στον Παύλο Νίκου, παλαιότερο μαθητή του Ωδείου και νυν διπλωματούχο κλαρινετίστα, ο οποίος διακρίθηκε επίσης με τη συμμετοχή του στα ενεργά μέλη της ορχήστρας.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής

Βασίλης Κίτσος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου