Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/04/2015


Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ»

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τον Α’ στην Κωνσταντινούπολη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 15/4 ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε τον κ. Ψωμιάδη στο Φανάρι με ιδιαίτερα θερμά λόγια αποκαλώντας τον χαρακτηριστικά «γνήσιο Πόντιο» ενώ από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης εξήρε την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του Παναγιωτάτου, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την εκτίμηση, την αγάπη και το σεβασμό προς το πρόσωπο και την αποστολή Του. Μετά τη συνάντηση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε επίσκεψη στο μαρτυρικό Φανάρι, κάθε συνάντηση με τη σεπτή Κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελεί φωτεινό σημείο αναφοράς, μας γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης της Αλληλεγγύης, φυλά με παρρησία τις πνευματικές Θερμοπύλες του Γένους στην Πόλη των Πόλεων, συνεχίζοντας και τιμώντας την ένδοξη και μακραίωνη ιστορία του Θρόνου.
Εμείς οι Έλληνες ιδιαίτερα καλούμαστε να ανταποδώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την αγάπη αυτή, να στηρίξουμε το Πατριαρχείο μας στις δεδομένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να το θωρακίσουμε με την αγάπη μας, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει από την Κωνσταντινούπολη το μήνυμα της ελπίδας, της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας».             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου