Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΥΑΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑ



Ευαγγέλου  Ηλίας
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε.  Φλώρινας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Γραφείο: Μελίτη - έναντι Δημοτικού Σχολείου
Tηλ. Γραφείου: 23853 - 00857
Κιν.: 6936556069, 6983296656
Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ, Η ΜΕΛΑΓΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!
  Η ελληνική οικονομία και τα ταμεία του Κράτους έχουν μια μόνιμη πληγή που αιμορραγεί χωρίς να γίνεται κάτι σοβαρό για να κλείσει. Και αυτή η πληγή δεν είναι άλλη από την δράση των περίφημων Καρτέλ.

  Καρτέλ ονομάζεται η ρητή σύμπραξη (συμφωνία) μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων εταιρικής μορφής δραστηριοποιούμενων στον ίδιο κλάδο, δηλαδή ανταγωνιστικών, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού δια κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, ή και με πολύ ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές τιμών. Ο σχηματισμός καρτέλ είναι παράνομος, καθώς το Δίκαιο ανταγωνισμού τον απαγορεύει.
  Όλοι μιλούσαν για το σκάνδαλο Siemens και μας πιάνει ίλιγγος από τα € 2.000.000.000 (2 δις ευρώ) που έλεγαν ότι είχαμε ζημιά σαν ελληνικό κράτος. Συγκλονιστήκαμε με το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τα € 100.000.000 (εκατό εκατομμύρια) ζημιά του Δημοσίου. Αυτά τα ποσά είναι ψίχουλα μπροστά στην ετήσια κλοπή του Έλληνα καταναλωτή από τα Καρτέλ.
Ορισμένες παραδοχές θα μας βοηθήσουν:
1)    Με βάση τα στοιχεία, τα Καρτέλ επικρατούν σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο των τροφίμων.
2)    Με βάση τις περισσότερες έρευνες πληρώνουμε ακριβότερα από τους άλλους ευρωπαίους τα τρόφιμα κατά μέσο όρο 30% (ανάλογα ποσοστά έχει δώσει το αρμόδιο Υπουργείο κατά καιρούς).
3)    Ο ετήσιος τζίρος των τροφίμων είναι € 60.000.000.000 (60 δις ευρώ), σε μεγάλο κομμάτι του τζίρου αυτού τα καρτέλ ελέγχουν απολύτως τις τιμές και τα κέρδη, ας πούμε στο 50%, άρα στα € 30.000.000.000 (30 δις ευρώ).
Άρα, η ετήσια κλοπή είναι € 10.000.000.000 (10 δις ευρώ) κάθε έτος. Ας πούμε ότι είναι υπερβολικό, ας το κάνουμε € 5.000.000.000 (5 δις ευρώ) ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.
  Ας προσθέσουμε σε αυτήν την κλοπή και δυο φορές ακόμα το ποσό αυτό υπολογίζοντας ότι υπάρχουν παράνομες πρακτικές σε πολλούς κλάδους όπως: καύσιμα, τράπεζες, ξενόγλωσσα βιβλία, ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικοδομικά υλικά αλλά φυσικά και στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας. Ετήσια κλοπή από την τσέπη των καταναλωτών €  15.000.000.000 (δέκα πέντε δις ευρώ), τουλάχιστον !!!
  Τα δέκα χρόνια της σπατάλης του Έλληνα, τα μέλη των Καρτέλ κέρδισαν περίπου € 120.000.000.000 (120 δις ευρώ) από τις παράνομες πρακτικές τους. Πολλά από αυτά τα χρήματα ο Έλληνας τα δανείστηκε και τώρα τα χρωστάει στις τράπεζες και δεν μπορεί να τα πληρώσει.
  Ξέρετε ποια είναι η ποινή για τους υπευθύνους ενός Καρτέλ ; Έξι μήνες φυλάκιση !!! Ξέρετε τι ποινή έφαγε ένας πρώην τοξικομανής που έκλεψε προ πολλών ετών, υπό την επήρεια ναρκωτικών, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΑΝΤΑ ;;; 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ ΛΗΣΤΕΙΑ !!!
  Όταν σπάσει η ΣΙΩΠΗ των ΜΜΕ για τα Καρτέλ, ο κόσμος πρέπει να επαναστατήσει εναντίον αυτών που τα καλύπτουν. Πρέπει ΤΩΡΑ το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει μέτρα κατά των εγκληματιών που απομυζούν τον ελληνικό πλούτο.
  Θα πρέπει επιτέλους να προστατευτεί ουσιαστικά ο έλληνας καταναλωτής από τα Καρτέλ τα οποία δυστυχώς αλωνίζουν στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Θα πρέπει οι αρμόδιοι Κρατικοί φορείς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εξαλειφθεί η έστω να μειωθεί σημαντικά το φαινόμενο αυτό στην ελληνική αγορά.
Με εκτίμηση,

 Ευαγγέλου Ηλίας – Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου