Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Έδωσε συνέντευξη πριν λίγες ημέρες, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης, στο τηλεοπτικό κανάλι WEST. Σας προτρέπω να ακούσετε το VIDEO που αφορά την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, και προσπαθήστε να  καταλάβετε τι θέλει να πει ο κ. Βουλευτής.
Εμείς ακούγοντας το VIDEO, έχουμε κάποιες ερωτήσεις, για να κατανοήσουμε τις αλήθειες ή τις ανακρίβειες που λέγονται για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας.
1)      Λέει ο κ. Αντωνιάδης (…τα χρήματα της τηλεθέρμανσης τα 50.000.000.00 ευρώ είχε κατορθώσει να τα εξασφαλίσει ο τότε Δήμαρχος Παπαναστασίου…).
Δεν γνωρίζει ο κ. Αντωνιάδης ότι το έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας, είχε προϋπολογισμό 70.458.305,37 ευρώ επιπλέον ΦΠΑ; Γιατί λέει αυτές τις ανακρίβειες; Μπορούσε να ανατρέξει και να δει στα δελτία τύπου που είχε εκδώσει κατά καιρούς η ΔΕΥΑΦ και να δει το πραγματικό ποσό. Όπως μπορούσε επίσης να ενημερωθεί, από τον τοπικό τύπο, πόσο ήταν το κόστος όλου του έργου. Αν και αυτό ήταν δύσκολο, ας έκαμνε ένα τηλεφώνημα στην
Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, και θα του έλεγε ακριβώς το ποσό του έργου, αλλά και πότε εξασφαλίστηκαν τα χρήματα.
2)      Συνεχίζει και λέει ο κ. Αντωνιάδης, (…αυτά επί 10 χρόνια μέναν στα συρτάρια των Δημάρχων που μεσολάβησαν…….)
Βουλευτής είναι; Δάσκαλος είναι; Τι είναι και δεν ξέρει να μετράει;
Ο κ. Παπαναστασίου, ήταν Δήμαρχος μέχρι το 2010. Άρα σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη όπως λέει, προσθέτοντας 10 χρόνια, μέχρι το 2020, δηλαδή μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει το έργο της τηλεθέρμανσης.
 Μα ένας βουλευτής δεν γνωρίζει ότι οι Δήμαρχοι δεν έχουν χρήματα σε συρτάρια; Σε ποια χώρα και σε ποιόν αιώνα ζει αυτός;
3)       Συνεχίζει και λέει ο κ. Αντωνιάδης, (… εδώ και τρείς τέσσερεις μήνες ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα με συσκέψεις επί συσκέψεων για το αν συμφέρει τους πολίτες της Φλώρινας, να συνεχιστεί να ολοκληρωθεί η τηλεθέρμανση και να λειτουργήσει έστω και με φυσικό αέριο ….ή εάν θα συνέφερε να κάνουμε απ’ ευθείας φυσικό αέριο …η μελέτη η οποία είναι από το υπουργείο …….μας δίνει αποτελέσματα, ότι απ’ ευθείας το φυσικό αέριο θα έχει, 30% θα είναι ποιο φθηνό από την τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο, για αυτό το λόγο λοιπόν το υπουργείο και όλοι εμείς συναινέσαμε στο να σταματήσει η τηλεθέρμανση και να πάμε απ’ ευθείας σε φυσικό αέριο …).
Κύριε Βουλευτά, ποιοι εσείς ασχοληθήκατε με το θέμα της τηλεθέρμανσης, και ποιοι εσείς αποφασίσατε  να σταματήσει η τηλεθέρμανση;
Το έργο, είναι έργο της ΔΕΥΑΦ. Πήρε κάποια απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΦ; Το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για το συγκεκριμένο θέμα; Συμμετείχε στις συσκέψεις κάποιος τεχνικός από την ΔΕΥΑΦ που γνωρίζει το έργο; Συμμετείχε η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ; Ή ο κ. Δήμαρχος, που είναι και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ; Γιατί; O κ. Δήμαρχος, δεν έφερε την μελέτη του υπουργείου που επικαλείστε, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΦ; Ή ακόμη καλύτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο; για να ενημερωθούν σωστά και οι Δημότες του Δήμου Φλώρινας, πριν πάρετε την απόφαση δυο δάσκαλοι να σταματήσει η κατασκευή της τηλεθέρμανσης; Είστε παντογνώστες;
Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Περιφερειάρχης σε μία σύσκεψη με τους Δημοτικούς Συμβούλους, το εργοστάσιο της Μελίτης, πιθανότατα δεν θα σταματήσει την λειτουργία του, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί έστω με άλλο είδος καυσίμου. Γιατί λοιπόν να σταματήσουμε την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, που θα βοηθήσει τους κατοίκους, να έχουν οικονομία στα καύσιμα, πάνω από 60% τους χειμερινούς μήνες, και μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα;
Τι γίνεται με το έγγραφο που ήρθε από το υπουργείο, σχετικά με την τηλεθέρμανση; γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν δίνει αντίγραφα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που συνεδρίασε εκτάκτως, με την μέθοδο του κατεπείγοντος, για να ορίσουν δικηγόρο, για το πως πρέπει να απαντήσουν στο υπουργείο; μήπως το υπουργείο ζητάει να πάρει την ευθύνη για το σταμάτημα της τηλεθέρμανσης το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΑΦ;
Ποιος θα επωμιστεί τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα; Σε ποιόν θα καταλογισθούν αυτά;
Κύριε Δήμαρχε, οφείλεται μια απάντηση σε αυτά που λέει ο κ. Βουλευτής. Συμμετείχατε στις διαδικασίες που αναφέρει ο κ. Βουλευτής; Κύριε δήμαρχε, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, από μόνος σας  αν ενεργείται, διαπράττετε παράβαση καθήκοντος.
4)        Συνεχίζει ο κ. Αντωνιάδης, (… ο ανάδοχος προβλέπεται από την σύμβαση ότι σε περίπτωση ματαίωσης του έργου υπαιτιότητα τρίτων και όχι του ίδιου, παίρνει ένα ποσοστό, θα πάρει γύρω τέσσερα, πέντε εκατομμύρια, αποζημίωση χωρίς να κάνει τίποτα, οπότε … τον συμφέρει και περισσότερο, πέντε εκατομμύρια αυτός δεν θα έβγαζε κέρδος αν έκαμνε όλο το έργο. Άρα λoιπών δεν έχει κανένα πρόβλημα τα παίρνει και φεύγει ….)
Τον κ. Βουλευτή τον βρίσκουμε πολύ χουβαρντά, επειδή τον γνωρίζουμε πόσο τσιγκούνης είναι, μας εκπλήσσει με αυτά τα οποία ξεστομίζει. Μήπως επειδή τα χρήματα δεν είναι δικά του; τα χαρίζει με τέτοια ευκολία;
Γνωρίζετε κ. βουλευτά, ότι με το ποσό αυτό που θέλετε να χαρίσετε, μπορεί να ολοκληρωθεί όλο το δίκτυο της τηλεθέρμανσης μέσα στην πόλη;
5)      Λέει ο δημοσιογράφος, (…το έργο ξεκίνησε το 2014 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίστηκε μέχρι το 2019 από τον προηγούμενο Δήμαρχο τον κ. Βοσκόπουλο, δεν είχε καθυστέρηση τεράστια, κάποιες καθυστερήσεις είχατε αφήσει εσείς αιχμές στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν δόθηκαν τα χρήματα….).  Συνεχίζει ο κ. Αντωνιάδης, (…εγώ είχα δώσει συνέντευξη και ήμουν πολύ σαφής ευθύνες υπήρχαν και στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,….). Λέει ο δημοσιογράφος, (και είχατε πει ότι μπλοκαρίστηκαν τα χρήματα…). Συμφωνεί ο κ. Αντωνιάδης και συνεχίζει, ( ..από εκεί και πέρα όμως όταν ξεμπλοκαρίστηκαν τα χρήματα, υπήρχαν και ευθύνες και στον εργολάβο. Τον Καλογρίτσα…. η μία ευθύνη ήταν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπλόκαρε τα κονδύλια, μετά από δυο χρόνια τα ξεμπλόκαρε, και άλλα τρία χρόνια τα χρήματα αυτά τα είχε μπλοκαρισμένα ο Καλογρίτσας, ….).
Κύριε βουλευτά πότε λέτε την αλήθεια;
Όταν προηγουμένως είχατε πει ότι τα χρήματα λίμναζαν στα συρτάρια των Δημάρχων; ή τώρα που σας στρίμωξε ο Δημοσιογράφος, λέγοντας ότι το έργο ξεκίνησε το 2014, και είχατε δώσει συνέντευξη, την οποία επιβεβαιώνετε, και λέτε,  …. η μία ευθύνη ήταν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπλόκαρε τα κονδύλια, μετά από δυο χρόνια τα ξεμπλόκαρε, και άλλα τρία χρόνια τα χρήματα αυτά τα είχε μπλοκαρισμένα ο Καλογρίτσας, ….).
Γιατί δυο χρόνια συν τρία χρόνια όπως λέτε, μας κάνουν πέντε χρόνια. Το έργο μετά από διαδικασία δημοπράτησης ξεκίνησε το 2014, συν πέντε χρόνια καθυστέρηση  όπως λέτε εσείς, πάει στο 2019.
Κύριε Βουλευτά, όπως καταλαβαίνετε αν καταλαβαίνετε, τα όσα λέτε είναι αναληθή. Γιατί δεν έχετε και τεχνικές γνώσεις.
Γιατί λοιπόν δε ασχολείστε με θέματα που τα ξέρετε καλά, όπως τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία, το βάψιμο των μαλλιών, ποιο χρώμα είναι καλύτερο, τα μπότοξ κλπ.
Τα άλλα θέματα είναι για τεχνικούς, οικονομολόγους κλπ.
Ασχοληθήκατε άσχετοι με την τηλεθέρμανση και η Φλώρινα θα μήνη χωρίς τηλεθέρμανση.
Αν το φυσικό αέριο ήταν τόσο φθηνό, οι Κοζανίτες, οι Πτολεμαϊδιότες και οι Αμυντιότες δεν θα έκαμναν αγώνα για τις τηλεθερμάνσεις τους, να βελτιωθούν και να επεκταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου