Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΑΧΛΑΔΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

«Για να γίνει η μετεγκατάσταση του οικισμού της Αχλάδας προϋποθέτει πρώτα την υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων γι’ αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτής της προσφυγής από το κ. Δακή» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο εκπρόσωπος των λιγνιτωρυχείων
Αχλάδας κ. Χρήστος Παυλίδης αναφερόμενος στην προσφυγή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή κατά της απόφασης έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης για τη λειτουργία των ορυχείων της Αχλάδας.
«Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι μας για να προχωρήσουμε στη μετεγκατάσταση του οικισμού» πρόσθεσε ακόμα υπογραμμίζοντας ότι η μετεγκατάσταση είναι θέμα πολιτικής απόφασης «υποχρέωση της εταιρείας είναι η αποζημίωση των κατοίκων για τις απαλλοτριώσεις. Εμείς αυτό που επιθυμούμε είναι να γίνεται σωστά και χωρίς προβλήματα η εξόρυξη λιγνίτη και η ομαλή και εύρυθμη τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης που τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα αποθέματα του ορυχείου Αχλάδας». Όπως είπε ο κ. Παυλίδης αυτές τις ημέρες θα γίνουν συναντήσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ για την επίλυση των προβλημάτων και για την εξεύρεση λύσεων σε όλα τα θέμα για την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας των ορυχείων και του ΑΗΣ Μελίτης.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
πηγή:  ΕΡΑ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου