Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τη Τουρκία και τη Διεθνή κοινότητα, η ευρύτερη διδασκαλία της ιστορίας του ποντιακού Ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η διάσωση και ανάδειξη της ποντιακής διαλέκτου ως πλησιέστερη προς την αρχαία γλώσσα Ελληνική διάλεκτο, η ενεργή υποστήριξη του απόδημου ποντιακού Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο, η  προστασία
των Ελληνικών μνημείων στη Μικρασία και τον Πόντο και η υποστήριξη των σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του ποντιακού Ελληνισμού αποτελούν τους κυριότερους στόχους  της Ελληνικής παμποντιακής Ομοσπονδίας της Ελλάδος.
Στόχους που ανέδειξε στην ομιλία του ο εκπαιδευτικός  Στέλιος Χαιρεστανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας. «Για να διατηρηθεί η μνήμη των προγόνων μας» τόνισε ακόμα «οφείλουμε να διατηρήσουμε το πολιτισμό μας. Όσο υπάρχουν πόντιοι που θα μιλούν, θα τραγουδούν και θα χορεύουν ποντιακά και κυρίως θα νιώθουν πόντιοι , οι αδικοχαμένοι πρόγονοι μας θα παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη μας». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας και ολοκληρώθηκαν με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος στο μνημείο της Πλατείας Χρυσάνθου,   Μητροπολίτου Τραπεζούντας και κατάθεση στεφάνων από τους φορείς της περιοχής.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου