Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                         
Φλώρινα, 01-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας μετά από πρόσκληση του Βουλευτή κ. Ε. Κωνσταντινίδη σχετικά με την εξέλιξη της υλοποίησης του δημοπρατηθέντος έργου κατασκευής του οδικού άξονα Φλώρινα-Νίκη.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος φορείς της Π.Ε. Φλώρινας και κάτοικοι της ενδιαφερόμενης περιοχής παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου. Μετά από τις τοποθετήσεις των
παρευρισκομένων, ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και συγκεκριμένα είπε: «Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση του οποίου πάρθηκε μέτα από διάλογο με την τοπική κοινωνία. Το Δημοτικό Συμβούλιο σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και αυτό είναι το σωστό.
Το συγκεκριμένο έργο  είναι σημαντικό για την περιοχή μας, και αν κατασκευαστεί, σηματοδοτεί και τη συνέχιση του επόμενου έργου που είναι ο άξονας Φλώρινα-Πτολεμαΐδα. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να πούμε πως θα θυσιάσουμε τα πάντα για να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο έργο. Αυτό που έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων, ήταν μία διαλογική συζήτηση με την τοπική κοινωνία και να πάρουμε απόφαση βάσει του τι θέλει η τοπική κοινωνία. Αν πάρουμε απόφαση σήμερα, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί, σίγουρα η απάντηση θα είναι αρνητική. Πρέπει, λοιπόν, να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, τα αιτήματά της, τους προβληματισμούς της, για να πάρουμε μία τελική απόφαση, την οποία χρειάζεται άμεσα η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
 Για να είναι όμως θετική η απόφασή μας, πρέπει να διερευνήσουμε πρωτίστως, αν υπάρχει εναλλακτική λύση. Οι Βουλευτές μετά τις εκλογές, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος πρέπει να επισκεφτούμε τον αρμόδιο Υπουργό και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ως Νομάρχης, είχα δώσει λύση σε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που είχε προκύψει με το φράγμα της Παπαδιάς. Κάναμε παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό και στον τότε πρόεδρο της ΔΕΗ και μετά από πιέσεις καταφέραμε να πάρουμε από τη ΔΕΗ το επιπλέον ποσό, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και η εταιρεία να προμηθευτεί τα αδρανή υλικά από εξωτερικά λατομεία. Αν δεν υπάρχει όμως εναλλακτική λύση μετά από διερεύνηση, είναι υποχρέωσή μας να πείσουμε την τοπική κοινωνία, τόσο για την αναγκαιότητα του έργου όσο και για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής. Και σίγουρα η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε είναι μία εταιρεία που εμπιστευόμαστε και για την τεχνογνωσία της και για τα δείγματα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου