Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΚΝΕ Φλώρινας: «Αγώνας ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό των ΑΕΙ»

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους φοιτητές να μην υποκύψουν στον εκβιασμό με την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που θα επανέλθει από το Σεπτέμβρη.
Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η πενιχρή

χρηματοδότηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, θα συνεχιστεί μέχρι 31 Αυγούστου, οπότε λήγει η θητεία των υπαρχόντων διοικήσεών τους. Μέχρι στιγμής, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχει δοθεί (πετσοκομμένη) χρηματοδότηση μόνο μέχρι το τέλος του Ιούνη, ενώ για το επόμενο εξάμηνο δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια, λόγω της μη εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης, των αντιδραστικών δηλαδή οργάνων που θα κληθούν να υλοποιήσουν κατά γράμμα το νέο νόμο - πλαίσιο.
Όμως, από 1η Σεπτέμβρη θα διακοπεί η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, αν δεν προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης. Δηλαδή, τα ιδρύματα δε θα πάρουν φράγκο αν δε συμμορφωθούν με το νόμο - πλαίσιο που δημιουργεί το πανεπιστήμιο - επιχείρηση με υποβαθμισμένα πακέτα γνώσης και πτυχία – διαβατήρια για την ανεργία.
Αφού "κούρεψαν" τα αποθεματικά των ιδρυμάτων, αφού μείωσαν τους προϋπολογισμούς τους κατά 60%, αφού έκοψαν άλλα 80 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες για την ανώτατη εκπαίδευση, φέρνοντας τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στο χείλος του γκρεμού, τώρα απειλούν ότι δε θα δώσουν ούτε αυτά τα ψίχουλα! Ήδη το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε μια σειρά κοινωνικές παροχές όπως τα φάρμακα, τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα, έρχεται η σειρά των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Κανένας φοιτητής να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Από τη μια, απειλούν ότι αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος θα κόψουν τη χρηματοδότηση, από την άλλη ο ίδιος ο νόμος προβλέπει δίδακτρα και φορτώνει το κόστος σπουδών στις οικογένειές μας.
Η ΚΝΕ καλεί κάθε φοιτητή και σπουδαστή να πάρει τώρα θέση στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου, ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό των ιδρυμάτων. Κανείς φοιτητής να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα. Να διεκδικήσει την κάλυψη όλων των αναγκών των φοιτητών και των ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου