Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2012/06/blog-post_6595.html#ixzz1ydfFSAWm

Προφανώς, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε κάποια περιοχή αποτελεί εκ των πραγμάτων ένα ιδιαίτερο γεγονός.
Κάτι τέτοιο δε μπορεί παρά να ισχύει και στην περίπτωση της επικείμενης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δυστυχώς όμως ελάχιστες ημέρες πριν από την άφιξη του Παναγιότατου και της συνοδείας του υπάρχουν
κάποια γεγονότα που «σκιάζουν» την επίσκεψή του. Τα δημοσιεύματα και σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με το οικονομικό μέρος της παραμονής τους στην Περιφέρεια, προσωπικά είναι κάτι που με έχουν εξοργίσει, απογοητεύσει και προβληματίσει.
Σε μία περίοδο εξαιρετικά μα εξαιρετικά δυσμενή και οικονομικά δυσβάστακτη για εκατομμύρια συνανθρώπων μας, δε μπορούμε να προβαίνουμε σε γεύματα και εκδηλώσεις που κοστίζουν εξωπραγματικά ποσά. Σε δείπνα όπου η κάθε μερίδα κοστίζει περισσότερο από όσα μπορεί να κερδίσει κάποιος δουλεύοντας όχι επί μία αλλά επί 3 και 4 ημέρες.
Την ώρα που η Ορθοδοξία διδάσκει ταπείνωση, απλότητα και συστολή θλίβομαι να ακούω για ατασθαλίες τέτοιου είδους. 
Σε καμία περίπτωση δε διαφωνώ με την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στην Περιφέρειά μας. Ενίσταμαι με την υπερβολή και την σπατάλη στην οποία κάποιοι επέλεξαν να προβούν εκτιμώντας προφανώς ότι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να τον τιμήσουν. Είμαι, δε, βέβαιος ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης σε καμία περίπτωση δε θα συμφωνούσε με την υπερβολή, την σπατάλη και την προκλητικότητα αυτών. 
Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δηλώνω πως δε θα συμμετέχω στα γεύματα στα οποία ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας έχω κληθεί. Θα τιμήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις επισκέψεις του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία αλλά σε καμία περίπτωση δε θα συμμετέχω στις προγραμματισμένες φιέστες που θεωρώ λίαν προκλητικές. Ακόμα περισσότερο προκλητικό θεωρώ  το γεγονός ότι κανένας δεν έχει μέχρι στιγμής διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τα όσα έχουν ακουστεί και σχολιάζονται δυσμενέστατα από τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου