Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 11-07-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Για την αποφυγή παθολογικών καταστάσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει σε όλους τους δημότες του, προληπτικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του καύσωνα.
 Συγκεκριμένα για την πρόληψη εμφάνισης συμπτωμάτων αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και οποιαδήποτε έντονη σωματική εργασία. Προσέχετε τη διατροφή σας και πίνετε άφθονα υγρά όπως νερό και φυσικούς χυμούς. Τρώτε κυρίως λαχανικά και φρούτα και κάνετε συχνά ντους. Κυρίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή απ’ όλους μας. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους.
Στα πλαίσια όλων αυτών των αναγκαίων μέτρων και για την ανακούφιση των δημοτών μας κατά τις ώρες των υψηλών θερμοκρασιών, μπορείτε να απευθύνεστε στα ΚΕΠ όπου και λειτουργεί κλιματιστικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου