Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 19-07-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στα γραφεία της Μητροπόλεως Φλωρίνης.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο Ταξίαρχος της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Απόστολος Τσιάγγος, ο Διοικητής της Τροχαίας Φλώρινας κ. Δημήτριος Γκίνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αριστείδης Αριστείδου και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θωμάς Ζωγράφος.  
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η ρύθμιση των λεπτομερειών για τη φιλοξενία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας από την Πέμπτη 26η Ιουλίου 2012 έως τη Δευτέρα 30η Ιουλίου 2012.
Την Παρασκευή 27η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σακουλέβα, μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό,  μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας με τίτλο «Με δάκρυ, με αίμα και με όραμα». Την κήρυξη των εορτασμών θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στην εκδήλωση, η οποία θα στηριχθεί στον ήχο και στο φως, θα συμμετέχουν πλέον τους εκατό ερασιτέχνες  ηθοποιοί, θα ταξιδέψει δε τους παρευρισκόμενους στην ιστορία της Φλώρινας από την τουρκοκρατία έως τη μεταπολίτευση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση αποτελεί κοινή προσπάθεια όλων των φορέων και των συλλόγων της πόλης.
Το Σάββατο 29η Ιουλίου 2012 στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επίτιμο Δημότη του Δήμου Φλώρινας. μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
Να σημειωθεί ότι το αναλυτικό πρόγραμμα τόσο των εκδηλώσεων όσο και της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου, θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου.
Δελτίο Τύπου
Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας
Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
Δήμου Φλώρινας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου