Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντάει στο Θ.Γερμανίδη για τους φασολοπαραγωγούς


ΘΕΜΑ: «Ασφαλιστική κάλυψη ζημιών σε καλλιέργειες φασολιών από καύσωνα». 

ΣΧΕΤ: 
1. Η Ερώτηση 360/24-7-2012 
2. Η Ερώτηση 423/26-7-12 

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Ε. Διαμαντόπουλος, Α. Γερμανίδης, Ε. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Γ. Κασαπίδης, κα Μ. Αντωνίου και Ε. Κωνσταντινίδης, και κατόπιν ενημέρωσης από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής: 

Από τον καύσωνα που σημειώθηκε στους Νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης, στις 15 και 16/7/2012, προξενήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες φασολιών, που βρίσκονταν στο στάδιο της
ανθοφορίας ή σε αρχικό στάδιο καρπόδεσης. 

Κλιμάκιο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κοζάνης διενήργησε στις 18, 19 και 20 Ιουλίου τις αναγκαίες επισημάνσεις και επιβεβαιώθηκαν οι ζημιές, η εξέλιξη των οποίων παρακολουθείται. Παράλληλα, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις. 

Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα ξεκινήσει σταδιακά μετά τις 10 Αυγούστου, όταν θα έχει διαμορφωθεί η παραγωγή στις προαναφερόμενες καλλιέργειες και θα έχουν οριστικοποιηθεί oι ζημιές, έτσι ώστε ο προσδιορισμός του ύψους των ζημιών να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. 

Οι σχετικές αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας και την κοινοποίηση των πορισμάτων, με την προϋπόθεση ότι οι πληγέντες παραγωγοί έχουν υποβάλει Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής για το έτος 2012 και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου