Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας Φλώρινας – μετά από καταγγελίες – σε εργολαβία εταιρείας – στην οποία είναι μέτοχος ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης – στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων – Τι λένε για το θέμα στο kozan.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και ο Δήμαρχος ΑμυνταίουΣύμφωνα με πληροφορίες τουkozan.gr, σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, επιθεωρητές εργασίας προχώρησαν  σε ελέγχους σε  εργολαβία σωστικών ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων, που έχει αναλάβει εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, έπειτα από καταγγελίες  που δέχθηκε ο τελευταίος  για την καταβολή  ιδιαίτερα χαμηλών ημερομισθίων στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μισθοί που δίνονται είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με αυτούς που – και κατά τη δική του άποψη – θα έπρεπε να υφίστανται. Ενδεικτικά, τα ημερομίσθια  που βρίσκονται σε ισχύ έχουν ως εξής:
 - 28,5 ευρώ μικτά για παντρεμένους άνω των 25 ετών
 - 26 περίπου ευρώ μικτά για ανύπαντρους άνω των 25 ετών
 - 22 ευρώ  περίπου μικτά για όσους είναι κάτω των 25 ετών
Ο κ. Μπίρος ανέφερε πως το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο  & Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, με κοινοποίηση στον Γενικό Διευθυντή των Ορυχείων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Παναγιώτη Νικολακάκο και στη Διευθύντρια του ΛΚΔΜ κ. Όλγα Κουρίδου, ζητώντας τους να πληροφορηθούν αν η σύμβαση που υπέγραψε η ΔΕΗ με τη συγκεκριμένη εταιρεία προβλέπει τα ημερομίσθια αυτά που βρίσκονται σε ισχύ ή αν τα ημερομίσθια θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα, όπως εκείνα που ισχύουν για τους διμηνίτες και τους οχταμηνίτες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μιλώντας στοkozan.gr, ανέφερε ότι τα ημερομίσθια που ισχύουν είναι βάσει της κείμενης νομοθεσίας και δεν υφίσταται κάποιο θέμα παρατυπίας. Στην ερώτησή μας περί των καταγγελιών που κάνουν λόγο για τ’ ότι μερικοί εργαζόμενοι δουλεύουν στον ήλιο – επί ώρες – χωρίς ομπρέλα,  μας ανέφερε  ότι πράγματι υπάρχει  μικρός αριθμός ομπρελών, όμως με δική του παρέμβαση και χωρίς αυτό να είναι ευθύνη της εταιρείας (αλλά της ΔΕΗ), έχει μεριμνήσει και αναμένεται να διευθετηθεί πλήρως το θέμα. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι αύριο Παρασκευή 10/08 θα επισκεφτεί ο ίδιος το συγκεκριμένο χώρο ώστε να διαπιστώσει  την υφιστάμενη κατάσταση και θα μιλήσει με τους εργαζομένους προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.
Tέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η Επιθεώρησης Υγιεινής και Ασφαλείας Κοζάνης αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες μέρες έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει  τη βασιμότητα των συγκεκριμένων καταγγελιών.
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου