Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΈΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ








ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                                                       


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr      
Φλώρινα, 12-09-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν την εργασία τους οι προσληφθέντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες.  Στο Δήμο Φλώρινας, θα εργαστούν 235 άτομα, από τα 251 που είχαν αρχικά εγκριθεί, σε διάφορες ειδικότητες και στις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, καλωσορίζοντας τους νεοπροσληφθέντες είπε:
«Σας καλωσορίζω σήμερα και σας εύχομαι καλή αρχή στα νέα σας καθήκοντα. Η αλήθεια είναι ότι από την εργασία αυτή, δε θα πάρετε πολλά χρήματα, παρόλα αυτά αποτελεί μια ανακούφιση για όλες τις οικογένειες. Είναι μια ανακούφιση, καθώς πολλοί συνάνθρωποι μας, αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, είτε για τη θέρμανση, είτε για τις σπουδές των παιδιών τους, είτε για την αγορά των φαρμάκων τους, είτε για την κάλυψη άλλων αναγκών τους.
Η συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Φλώρινας, ήταν εξαιρετική και έτσι μπορούμε σήμερα να προχωρήσουμε στην πρόσληψη 235 ατόμων. Φυσικά, εμείς ζητήσαμε 500 άτομα, μας ενέκριναν 251 και καλύφθηκαν 235 θέσεις.
Αυτό που θέλουμε από εσάς, είναι να έχετε μια καλή συνεργασία με τους υπεύθυνους, δηλαδή με τους Αντιδημάρχους και με τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, οι οποίοι θα κατευθύνουν την όλη διαδικασία. Θέλουμε η συνεργασία να είναι καλή και από τις δύο πλευρές, με αλληλοσεβασμό, για να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε και στην τοπική κοινωνία και αν μελλοντικά βγει και άλλο πρόγραμμα να απασχολήσουμε και άλλους συνδημότες μας.
Θα θέλαμε κάποια άτομα, να απασχοληθούν τις πρωινές ώρες και κάποια τις απογευματινές, καθώς η σύμβαση μας δίνει το δικαίωμα για την εφαρμογή δύο ωραρίων. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να μας πείτε και την προτίμηση σας για την ώρα εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την κατανομή των υπαλλήλων, με τι καλύτερο δυνατό για όλους μας τρόπο.
Ο  Πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, στην τοποθέτηση του, ευχήθηκε καλή αρχή στους εργαζόμενους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του που δόθηκε εργασία σε πολλούς Φλωρινιώτες, τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο και με το ποσοστό ανεργίας στη Φλώρινα, να φτάνει στο 35%.
Σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, ανέφερε ότι καλό θα είναι να υπάρχει άριστη συνεργασία με το Δήμο, ώστε να κυλήσει χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα.
Όσον αφορά στα διαδικαστικά, ο κ. Μπίρος είπε ότι η απασχόληση θα είναι σε πενθήμερη βάση, πρωί ή απόγευμα, ενώ δήλωσε ότι το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Φλώρινας, θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.
Στο τέλος της ενημέρωσης, οι υπάλληλοι υπέγραψαν τις συμβάσεις τους, ενώ την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, θα υπάρξει άλλη μια συνάντηση το πρωί, ώστε να γίνει η τοποθέτηση των προσληφθέντων στις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου