Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μέχρι 10 Νοεμβρίου οι κινητοποιήσεις δικαστών – εισαγγελέων


Παρατείνουν πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 10 Νοεμβρίου οι δικαστές και εισαγγελείς, με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
Την μέρα αυτή, θα συγκληθεί εκ νέου το ΔΣ της ΕΔΕ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.  Στο ψήφισμά τους τα μέλη της ΕΔΕ, εκφράζουν «την αγανάκτησή τους προς την Πολιτεία, η οποία δεν εξετίμησε την υπεύθυνη στάση, που διαχρονικά επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους» αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν «προς κάθε κατεύθυνση, ότι η μείωση των αποδοχών τους δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιοτική εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, τα οποία θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».
Καμία θετική εξέλιξη στα αιτήματα του δικαστικού κόσμου
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Β. Θάνου ανέφερε ότι θετική εξέλιξη στα αιτήματα του δικαστικού κόσμου δεν υπάρχει και επανέλαβε ότι παρότι προβλέπεται στο Σύνταγμα δεν υπάρχει ισοτιμία των τριών εξουσιών.
Όπως είπε, παρά την συνταγματική πρόβλεψη περί ισοτιμίας των τριών εξουσιών και την συνταγματική κατοχύρωση του μισθολογίου των δικαστικών, στους βουλευτές χορηγούνται (και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής) επιπλέον δαπάνες, όπως είναι έξοδα διαμονής χίλια ευρώ μηνιαίως, μίσθωση αυτοκινήτου (Leasing) μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαίως, έξοδα κίνησης από 400 έως 800 ευρώ, συγκοινωνιακές ατέλειες, κ.λπ.
Αντίθετα, οι δικαστές καλύπτουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, τις δαπάνες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Από την πλευρά του ο Δ. Μητρούλιας, κατήγγειλε ότι με τις περικοπές υποβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης και εξέφρασε τον φόβο ότι το αίτημα του δικαστικού κλάδου για αξιοπρεπή διαβίωση, θα γίνει απλά για διαβίωση.
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου