Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών



Πρόταση - βόμβα έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Καμμένος τον κάλεσε να «αποσύρει» όλη την κοινοβουλευτική του ομάδα- όπως δηλώνει ότι θα κάνει και ο ίδιος- με σκοπό την προκήρυξη εκλογών.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» ο κ. Καμμένος εξηγεί πως μπορεί να «μπλοκάρει
» τα μέτρα, προκαλώντας εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών.

«Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους. Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση εθνικού συμφέροντος εντός του μνημονίου, είτε αυτή λέγεται αναδιαπραγμάτευση είτε επιμήκυνση είτε διευκόλυνση. Μετά τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων και τις εγκληματικές επιλογές όλων των πολιτικών ηγεσιών από το φθινόπωρο του 2009 μέχρι και σήμερα, η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό. Δε λύνεται, κόβεται. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός οικονομολόγος ή αναλυτής στον πλανήτη που να τολμά έστω να υποθέσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».
Ερωτηθείς για τη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε: «Μία από τα ίδια με όλες τις προηγούμενες. Ανούσια ευχολόγια, υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα συγκεκριμένων δεσμεύσεων και επιβεβαίωση των απαιτήσεων για νέες, μεγαλύτερες και περισσότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό».
Μιχαλολιάκος: Ομαδική παραίτηση βουλευτών για να πάμε σε εκλογές
Μιλώντας στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" ο Γενικός Γραμματές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε οτι δεν αποκλείει παραιτήσεις βουλευτών του για να γίνουν νέες εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες, ώστε να "εξαχθούν πολιτικά μηνύματα".
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν μαζί με όλους τους επιλαχόντες με στόχο να προκαλέσουν εκλογές σε μεγάλες περιφέρειες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος.
Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή λίγο πριν τη συνεδρίαση της βουλής για την ψήφιση των οικονομικών μέτρων..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου