Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αμυνταίου

Οριστικοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

3 Νοεμβρίου
Χορωδιακή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν 5 χορωδίες και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Θα προηγηθεί ομιλία του ιστορικού και συγγραφέα Σαράντου Καργάκου.
4 Νοεμβρίου
Επιστημονική Ημερίδα για το Χρονικό της Απελευθέρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου.
6 Νοεμβρίου
Είναι η ημέρα εορτασμού της Απελευθέρωσης του Αμυνταίου, που θα εορταστεί με δοξολογία και παρέλαση στο Αμύνταιο.
11 Νοεμβρίου
Προβολή ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σκούρα, με τίτλο «Φλώρινα πορεία στη μνήμη», εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.
2 Δεκεμβρίου
Μουσικό Σχήμα «ΕΥΦΩΝΟΝ» με παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού στη Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου και του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Ψαλλίδας δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής και σχεδιάσαμε μία σειρά εκδηλώσεων, προκειμένου να δώσουμε την πρέπουσα αίγλη στην επέτειο. Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις που έχουν ενημερωτικό όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και αναδεικνύουν πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού μας».
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου