Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στα Ιωάννινα το «Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» με κεντρικό εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Ι. Ν.Παρασκευόπουλο.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» θα γίνει για πρώτη φορά στα Ιωάννινα με κεντρικό εισηγητή τον Ομότιμο καθηγητή Ι. Ν Παρασκευόπουλο σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στις 13 -14 Οκτωβρίου !

Το Αθηνά Τεστ είναι σταθμισμένο εργαλείο για τη Διάγνωση Δυσκολιών Μάθησης και απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του παιδιού (εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς,νηπιαγωγούς.ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, λογοθεραπευτές , φοιτητές και επαγγελματίες ).
Περιλαμβάνει 14 κλίμακες που εξετάζουν 5 τομείς ανάπτυξης:
- Νοητική Ικανότητα
- Μνήμη Ακολουθιών
- Ολοκλήρωση Παραστάσεων
- Γραφο-φωνολογική Ενημερότητα
- Νευρο-ψυχολογική Ωριμότητα
Το 2011 κυκλοφόρησε η αναθεωρημένη έκδοση του ΑθηνάΤεστ από τους συγγραφείς Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλο και Ξένια Ι. Παρασκευοπούλου.
Για την επίσημη χρήση και επίκληση των αποτελεσμάτων του ΑθηνάΤεστ απαιτείται η απόκτηση της Βεβαίωσης Επάρκειας.
Η Επάρκεια χορηγείται με την παρακολούθηση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος, που παρέχεται από την Εξουσιοδοτημένη Επιστημονική Ομάδα, με Υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλο.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι ένα ψυχοπαιδαγωγικό διαγνωστικό μέσο, το οποίο κατασκευάστηκε για να το χρησιμοποιούν οι ειδικοί έπειτα από ειδική εκπαίδευση, καθώς και όσοι άλλοι ειδικοί ασχολούνται με τα προβλήματα της παιδικής ηλικίας, για να εντοπίσουν παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στις μαθησιακές απαιτήσεις του σχολείου.
Το «Αθηνά Τεστ» είναι ένα πολυθεματικό τεστ ενδοατομικής αξιολόγησης, που δίνει μια αναλυτική εικόνα της παρούσας κατάστασης του παιδιού σε καίριους τομείς της ανάπτυξης και εντοπίζει συγκεκριμένες περιοχές που είναι ελλειμματικές.
Το «Αθηνά Τεστ», επειδή αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση, έχει κατασκευαστεί για να χρησιμοποιείται σε παιδιά που βρίσκονται στα πρώτα στάδια- χρόνια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Καλύπτει πρωτίστως παιδιά ηλικίας 5 έως και 9 ετών (δηλαδή νηπιαγωγείου, Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄ δημοτικού), αλλά μπορεί να χορηγηθεί και σε μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές μαθησιακές ανεπάρκειες, ενώ ορισμένες κλίμακες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παιδιά όλων των ηλικιών.
Η εκπαίδευση και πιστοποίηση του «Αθηνά Τεστ» θα γίνει στα Ιωάννινα στις 13 και 14 Οκτωβρίου από ττον καθηγητή Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλο και την ομάδα του .
 
Δηλώσεις Συμμετοχής:
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
Κερκύρας 5 ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 6986.180630 
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής στήριξης. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.Στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, οι συνεργάτες είναι πιστοποιημένοι κλινικοί σε μεθόδους που χρησιμοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ακολουθώντας πιστά τις αρχές βέλτιστης πρακτικής της επιστήμης τους, οι ειδικοί συνεργάτες εργάζονται συστηματικά με στόχο να βοηθήσουν ουσιαστικά το παιδί και τον ενήλικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου