Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σκόπια: Φαντάζονται θάνατο φιλοσκοπιανού από Χρυσαυγίτες

Τα αποκυήματα της φαντασίας ενός νεαρού από την Φλώρινα, που αυτοαποκαλείται «Μακεντόνετς» δηλαδή Σκοπιανός, προκαλεί νέα ένταση στις σχέσεις Αθηνών - Σκοπίων με απειλές ακόμα και για κήρυξη πολέμου.
Με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο φιλοσκοπιανός Στυλιανός Σαμαρτζής, Σαμαρτζίεβ στα σλαβικά, έγραψε πως ο πρώτος του ξάδελφος Αλέξανδρος, υπέκυψε στα τραύματα του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από (υποτιθέμενο) άγριο ξυλοδαρμό, από Χρυσαυγίτες.
Το παραλήρημα του νεαρού συνεχίζεται αφού σαν λόγο για τον... ξυλοδαρμό ήταν το γεγονός οτι το «θύμα» δήλωνε Σκοπιανός και όχι Έλληνας.
Γρήγορα η ψευδής ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε από το σύνολο των ΜΜΕ των Σκοπίων και έγινε πρώτο θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να πάρουν φωτιά τα social media στη χώρα, με βαριές κατηγορίες κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων, ενώ Σκοπιανοί εθνικιστές ανακοίνωσαν και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου», Αντόν Πετροφ έκανε ευθέως λόγο για κήρυξη πολέμου. «Ο θάνατος του Samardziev είναι πρόκληση για πόλεμο για τους Μακεδόνες», δήλωσε συγκεκριμένα.
Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Αλεκσάνταρ Γκοργκίεβ, δήλωσε «συγκλονισμένος» από το άκουσμα της «είδησης» του υποτιθέμενου θανάτου του νεαρού Σαμαρτζή - Σαμαρτζίεβ στην Θεσσαλονίκη.
Έτσι λοιπόν, νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Δελαβέκουρας προέβη σε αιχμηρή ανακοίνωση. «Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός».
Πάντως, για λόγους ασφαλείας, δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου