Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας


Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μα-κεδονίας κ. Δράμπης Κωνσταντίνος σε συνεργασία με το π. Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας διοργάνωσαν, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της  Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με θέμα:«Θεμελιώδεις αρχές δόμησης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στις ηλικίες ανά-πτυξης».

Το σεμινάριο περιείχε σύνθεση γνώσεων των επιστημών: Διδακτικής, Μαθησιολογίας, Φυ-σιολογίας, Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής, Βιοχημείας και Αθλητικής Ψυχολογίας.
Στο πρώτο μέρος αναπτύχθηκαν: Οι κρίσιμες ηλικίες ανάπτυξης των φυσικών ικανοτήτων κατά φύλα, καθώς και οι κρίσιμες ηλικίες ανάπτυξης των βιολογικών προσαρμογών κατά φύλα.
Στο δεύτερο μέρος αναπτύχθηκαν: Οι μηχανισμοί παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας του οργανισμού, καθώς κι’ ένα χρονοδιάγραμμα δόμησης μιας ημερήσιας(ωριαίας) γύμνα-σης βασισμένης  στους κανόνες που μας υπαγορεύουν οι παραπάνω αναφερθείσες επιστή-μες.
Οι επί μέρους έννοιες που χρειάζονταν να αναλυθούν περισσότερο, αναλύοντο παρενθετικά κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο διήρκεσε δυόμιση (2,5) ώρες, και το παρακολούθησαν 55 Εκπαιδευτικοί Φυ-σικής Αγωγής Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου