Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του εκδότη του «Πολίτη», προς τους εκδότες του «Ελεύθερου Βήματος» και της «Ηχούς»


Ο λαός μας συνηθίζει να λέει πως η υπομονή έχει και τα όριά της! Και ‘σεις κύριοι του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και της «ΗΧΟΥΣ» τα ξεπεράσατε ξεδιάντροπα... Χρόνια τώρα ο «Πολίτης», στα πλαίσια της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης, ανέχεται τον υπόγειο και ανέντιμο πόλεμο από την πλευρά σας. Και αντί να διαχειριστείτε με τακτ και ευπρέπεια αυτή την ανοχή μας, εσείς ξεπεράσατε κάθε όριο!!!
Ε, λοιπόν μέχρι εδώ. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε… Σήμερα με την επιστολή μας αυτή θα αποκαλύψουμε (μετανιώνουμε που δεν το κάναμε νωρίτερα) για το τι πραγματικά συμβαίνει στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας στο νομό μας . Συνιστούμε στους αναγνώστες υπομονή κι αυτό γιατί τα δημοσιεύματα - αποκαλύψεις του «Πολίτη», ενδεχομένως να διαρκέσουν περισσότερο από μια εβδομάδα, φτάνοντας σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας…

«ΒΗΜΑ» και «ΗΧΩ» άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου… 
Θα ξεκινήσουμε σήμερα από το κοινό ατόπημα, τόσο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» όσο και της «ΗΧΟΥΣ». Το Σάββατο στις 27 Οκτωβρίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στάθης Κωνσταντινίδης, έχει προσκαλέσει στο γραφείο του, τους δημοσιογράφους για συνέντευξη Τύπου.
Στην συνέντευξη παραβρίσκονται όλοι οι δημοσιογράφοι, πλην του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και της «ΗΧΟΥΣ», παρόν όμως στην συνέντευξη ο κ. Θανάσης Γεωργούλας (ο οποίος όμως τυπικά δεν έχει σχέση με την «ΗΧΩ» όπως διατείνονται οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εφημερίδας. Σύμφωνα, πάντα με τους ίδιους, η μόνη του εμπλοκή με την εφημερίδα είναι η διανομή αυτής από τον ίδιο).
Η συνέντευξη διαρκεί κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα, μαζί με τις ερωτοαπαντήσεις των δημοσιογράφων. Η δημοσιογράφος του «Πολίτη» κ. Νάστα Χρυσαυγή που εκπροσώπησε τον «Πολίτη» στην συνέντευξη, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε επαγγελματίας δημοσιογράφος. Μπήκε δηλαδή στην διαδικασία για άλλες τρεις ώρες και πλέον, να ξανακούσει την συνέντευξη του βουλευτή και «συμμαζεύοντας» αυτήν, να την αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται, χωρίς να αλλοιώσει τα λεγόμενα του βουλευτή.
Η παραπάνω συνέντευξη δημοσιεύθηκε στον «Πολίτη», την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στην πρώτη σελίδα, με τον παρακάτω τίτλο:
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , Στάθης Κωνσταντινίδης, σε συνέντευξη Τύπου:
«Είναι ανέφικτο να πάρουμε πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του ναυτιλιακού»

ΤΟ «ΒΗΜΑ» Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012.

Πρώτο θέμα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» η συνέντευξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο:
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΙΜΗ ΛΥΣΗ
Αυτό που μας κάνει την πρώτη εντύπωση από το πρωτοσέλιδο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» είναι το «Ο Τοπικός Πόρος είναι μια διεκδικήσιμη λύση». Και αυτό γιατί ο κ. Κωνσταντινίδης σε σχετική ερώτηση για τον Τοπικό Πόρο είχε απαντήσει ως εξής: Για τη μετακύληση του τοπικού πόρου στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θεωρώ ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε πάρει τα χρήματα που διεκδικούμε και επομένως δεν μπορούμε να μοιράσουμε ένα πράγμα που δεν έχουμε!!!
Μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά στο κείμενο που είναι γεμάτο παύλες, όχι στο τέλος της στήλης αλλά ενδιάμεσα του κειμένου, μας βάζει στον πειρασμό να συγκρίνουμε το κείμενο του «Πολίτη» που αφορά το δημοσίευμα της συνέντευξης του βουλευτή (31/10/2012) με αυτό του «ΒΗΜΑΤΟΣ» (2/11/2012) και προς μεγάλη μας έκπληξη, το κείμενο και των δυο εφημερίδων είναι ολόιδιο… Ξεδιάντροπη αντιγραφή…
Το μόνο που ξέχασε ο εκδότης του «ΒΗΜΑΤΟΣ» να βάλει στο τέλος της συνέντευξης, είναι το όνομα της δημοσιογράφου του «Πολίτη», Νάστας Χρυσαυγής!!!

Για την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΗΧΩ»

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ κύριοι και κυρίες της «ΗΧΟΥΣ».
Ακόμα ο «Πολίτης» αναμένει την απάντησή σας στο δημοσίευμα της 15ης Σεπτεμβρίου 2012, στο οποίο αποκάλυπτε την καταγγελία σας σε βάρος του, στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Και για να έλθουμε στο σήμερα. Δυστυχώς και εσείς, όπως και το «ΒΗΜΑ» ακολουθήσατε την ίδια πεπατημένη, με την διαφορά ότι εσείς μας κάνατε «έκπτωση» στην αντιγραφή!!! Αντιγράψατε το κομμάτι της συνέντευξης που αφορά την ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ και την πώληση της ΔΕΗ…
«ΒΗΜΑ» και «ΗΧΩ», όχι μόνο δεν έκαναν αντιγραφή της συνέντευξης δακτυλογραφώντας την, έτσι ώστε να έχουν και καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά την «σκανάρισαν» και δυστυχώς γι αυτούς , ευτυχώς για μας, τα μηχανήματα δεν ξέρουν να ψεύδονται!!! (το προϊόν του αδικήματος, τόσο του «ΒΗΜΑΤΟΣ», όσο και της «ΗΧΟΥΣ» στο αυριανό Φύλλο)
Κύριοι του «ΒΗΜΑΤΟΣ» και της «ΗΧΟΥΣ», Εδώ και έξι περίπου χρόνια, ο «Πολίτης» έχει αναθέσει -εν λευκώ- το προφίλ της εφημερίδας στην δημοσιογράφο, κ. Νάστα Χρυσαυγή, επιβραβεύοντας την, τόσο για την σοβαρότητα της δουλειάς της, όσο και για την αντικειμενικότητά της στα ρεπορτάζ που καλύπτει σε καθημερινή βάση. Προφανώς, και ‘σεις θεωρείται πως η δημοσιογράφος του «Πολίτη», κ. Νάστα Χρυσαυγή, είναι όντως αντικειμενική στα ρεπορτάζ της και για τον λόγο αυτό την εμπιστεύεστε απόλυτα και την αντιγράφεται τυφλά, ολικώς ή μερικώς… χωρίς όμως να κάνετε την παραμικρή αναφορά στο όνομά της, ή έστω στο όνομα της εφημερίδας… Και βεβαίως χωρίς καν να μπείτε στο κόπο να την διαβάσετε ή και να την αλλοιώσετε…
Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Ο Εκδότης του «Πολίτη»

Γιάννης Δ. Νικολτσάνης

Υ.Γ.1: Ο «Πολίτης» επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

1 σχόλιο:

  1. κ. Νικολτσάνη...

    καλύτερα να "φύγεις" με "αξιοπρέπεια"...

    Φάγαμε-τε, ήπιαμε-τε, ας κοιμηθούμε τώρα...

    (ου γαρ έρχεται μόνο του, το ρημάδι!)...

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή