Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ



                                                   
     Φλώρινα 6/11/2012   
          ΠΡΟΣ   M.M.E.
                                                                                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο σε σχέση με πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και για την αποκατάσταση της αλήθειας, δήλωσε τα εξής:


«Παρόλο που ενημέρωσα επαρκώς για το θέμα της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο στην πρόσφατη συνέντευξη μου κάποιοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Ξαναλέω λοιπόν.
Η εξίσωση των φόρων δεν έχει ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία. Η εξίσωση ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου με τον νόμο 3986/2011, άρθρο 36, παρ. 8α, Τεύχος Α΄, ΦΕΚ 152/1-7-2011 και αργότερα ορίστηκε η εφαρμογή της, που έπρεπε να πραγματοποιηθεί ως το 2013, για την 15η  Οκτωβρίου 2012. Ο νόμος αυτός με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» δεν ψηφίστηκε, επαναλαμβάνω, από τη Ν.Δ.
Για τους λαϊκιστές, τους κακοπροαίρετους και τους δημαγωγούς υπάρχουν και τα αποσπάσματα από τα πρακτικά της Βουλής.
Προσωπικά για μένα δεν αλλάζει κάτι, γιατί εμείς καλούμαστε να υλοποιήσουμε μια δέσμευση άσχετα εάν δεν την είχαμε λάβει. Και ο αγώνας ο δικός μου και όλων των Φλωρινιωτών σε αυτήν την υποχρέωση είναι να βρούμε τους τρόπους που θα ελαφρύνουν το ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό εισόδημα και θα βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού στην οικονομική επιβίωση του Φλωρινιώτη πολίτη, ώστε παράλληλα να μη διαρραγεί περαιτέρω η κοινωνική συνοχή.
Με την πρόσφατη τροπολογία ορίστηκε το ποσό του φόρου σε ευρώ που θα πρέπει να προκύψει σύμφωνα με τον παραπάνω ισχύοντα νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου και εξισώνει τον φόρο του πετρελαίου κίνησης με το θέρμανσης. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στο κατώτατο επιτρεπόμενο όριο που προβλέπεται στη σχετική οδηγία της Ε.Ε. δηλαδή  330 ευρώ το χιλιόλιτρο και όχι στα 415 ευρώ το χιλιόλιτρο που είχε πέρσι φόρο το πετρέλαιο κίνησης.
Επίσης με την τροπολογία αυτή καθορίζονται η αρμόδια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αρχή, ο Ειδικός Φορέας και ο Κωδικός αριθμός Εξόδου του προϋπολογισμού σε βάρος του οποίου καταλογίζεται η σχετική δαπάνη, η διαδικασία πληρωμών και ελέγχου αυτών, ο τρόπος δέσμευσης των αναγκαίων πιστώσεων, τα αρμόδια όργανα για την εκκαθάριση και πληρωμή της δαπάνης αυτής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κ.α.
Αυτά λοιπόν ψηφίστηκαν πριν λίγες ημέρες και καμία εξίσωση φόρων. Η εξίσωση ήταν ήδη Νόμος του Κράτους. Οι Βουλευτές που δεν ψήφισαν, δεν ψήφισαν ούτε αυτά τα ελάχιστα που θα βοηθούσαν την κατάσταση και που στο κάτω – κάτω δε θα τους εμπόδιζε να συνεχίζουν να διεκδικούν παραπάνω από αυτά.
Για το επίδομα θέρμανσης θέλω να δηλώσω ότι αρχικά προβλέπονταν ποσό ενίσχυσης σε ανώτατο ύψος 400 ευρώ. Φτάσαμε τελικά στα 850 ευρώ.
Τα εισοδηματικά κριτήρια κυμαίνονταν στις 14.000 για τους άγαμους και 25.000 ευρώ για τους έγγαμους με προσαύξηση 3.000 για κάθε παιδί. Φτάσαμε τελικά στις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και 35.000 ευρώ για τους έγγαμους με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αυξήθηκε και το ποσό και η βάση των δικαιούχων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Στην πρόταση μου είχα θέσει τις 35.000 ευρώ και 5.000 προσαύξηση για κάθε παιδί με στόχο τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων.
Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που θέλω, γι΄ αυτό λέω ότι η διεκδίκηση πρέπει να είναι συνεχής. Από αλλού ξεκινήσαμε, αλλού έχουμε φτάσει και μπορούμε ακόμα περισσότερο.
Εξασφαλίστηκαν ήδη για τους Δήμους από το Υπουργείο Οικονομικών άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ για τη θέρμανση των σχολικών κτιρίων.
Από 1-1-2013 το πλαφόν κατανάλωσης στην Α΄ ζώνη που ανήκει η Φλώρινα ανεβαίνει από 3 σε 4,5-5 τόνους, άρα θα αυξηθεί και το ποσό επιστροφής.
Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση μου, για την περίπτωση εκταμίευσης των 31,5 δις ευρώ σε συνδυασμό με την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας, η παροχή ποσού ενίσχυσης ανεξαρτήτως καύσιμης ύλης, το οποίο θα δοθεί ως επίδομα θέρμανσης.
Θαύματα δε γίνονται και θαύματα δεν έταξα και συνεχίζω να μην τάζω. Κινούμαι στα πλαίσια του εφικτού. Σε αυτά που μπορούν να γίνουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι αρνητικοί σε όλα και δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν είχαν συγκεκριμένη ρεαλιστική πρόταση. Χωρίς εναλλακτικές προτάσεις όμως δε βοηθούν. Η αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων πρέπει να απασχολεί όλους μας και να βρίσκεται μπροστά από την προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης ζητημάτων που η σοβαρότητα τους δεν πρέπει να τα χρωματίζει σε μπλε, κόκκινα ή πράσινα και πορτοκαλί.
Η προσπάθεια από εμένα συνεχίζεται με ειλικρίνεια και εντιμότητα και δεν θα δώσω ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να πει ότι έπαιξα με τις ανάγκες και τον πόνο των συμπατριωτών μου χαϊδεύοντας αυτιά με ανέφικτες διεκδικήσεις και παραμύθια.                                                                 

                                                                                 Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου