Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

3η Δεκέμβρη 2012: Hμέρα κοινωνικής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας

Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι μια ημέρα μνήμης και γιορτής, αλλά μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Η 3η Δεκέμβρη είναι η ευκαιρία για να διαμηνύσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες, υποκείμενα δικαιωμάτων και όχι αντικείμενα οίκτου.
Η 3η Δεκέμβρη είναι η αποκορύφωση της προσπάθειας ενός ολόκληρου έτους για τη διασφάλιση της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας των ατόμων με αναπηρία και της προστασίας κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού σε βάρος τους.
Η 3η Δεκέμβρη είναι η ευκαιρία για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των κέντρων λήψης αποφάσεων, των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και της ευρύτερης κοινωνίας.
Η συνεχής περαιτέρω μείωση μισθών, η κατάργηση επιδομάτων, η αύξηση της φορολογίας, η φορολόγηση της πρώτης κατοικίας, η περικοπή συντάξεων, ο αποκλεισμός από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, η μείωση των δαπανών για την υγεία, η νέα λίστα φαρμάκων, οι συγχωνεύσεις και η αβεβαιότητα  που επικρατεί στον χώρο της υγείας, και μια σειρά από άλλα μέτρα  εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση της ήδη υποβαθμισμένης ποιότητας ζωής.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκαλεί βαρύτατες συνέπειες στη κοινωνία και την υγεία, οδηγεί στη σημαντική αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της γενικής θνησιμότητας, των καρδιαγγειακών επεισοδίων, των αυτοκτονιών, των βίαιων
συμπεριφορών, την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, την αύξηση της πορνείας και των οροθετικών σε HIV ατόμων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι αύξηση της ανεργίας κατά 1% συνδέεται με παράλληλη αύξηση των αυτοκτονιών κατά 0,79% καθώς και αύξηση στο δείκτη θνησιμότητας κατά 2,18.
Η υπογεννητικότητα ολοένα και αυξάνεται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΣΠΕ, οι γεννήσεις παιδιών των υπερπολύτεκνων οικογενειών (δηλαδή με πέντε παιδιά και άνω) ανέρχονταν το 2001 σε 996, ενώ το 2011 μόλις σε 451. Η μείωση φτάνει σε ποσοστό  54,7%.
Η 3η Δεκέμβρη είναι η μέρα που θα θέσουμε νέους όρους αγώνα και θα διεκδικήσουμε την ζωή και την αξιοπρέπειά για όλους.
Η 3η Δεκέμβρη, ειδικότερα φέτος, πρέπει να είναι ημέρα αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχια, ανέχεια και κοινωνικό αδιέξοδο τα άτομα με αναπηρία
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ        ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου