Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος

Συνδημότισσες και συνδημότες,
κλείνει ο δεύτερος χρόνος από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτικής Αρχής στο τιμόνι του ενιαίου Δήμου Αμυνταίου. Ήταν μία περίοδος γεμάτη ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, με κυρίαρχο τον
οικονομικό τομέα, λόγω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο.
Μία κρίση που δυστυχώς δεν άφησε ανεπηρέαστη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, είναι ο χώρος του δημόσιου τομέα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί κατά 60% μέσα σε δύο χρόνια, ενώ οι περικοπές στα διάφορα Υπουργεία είναι κατά πολύ μικρότερες. Παλιότερα είχα μιλήσει για επίθεση του κράτους έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιμένω σε αυτό τον χαρακτηρισμό.
Όμως οι γιορτινές ημέρες που έρχονται δεν δικαιολογούν γκρίνια και μεμψιμοιρία, που δεν ταιριάζουν άλλωστε στον περήφανο λαό μας. Κρατάμε την αισιοδοξία ότι μέχρι τώρα τα καταφέραμε τουλάχιστον όπως παλιότερα, ακόμη και με λιγότερους από τους μισούς οικονομικούς πόρους. Παίρνουμε δύναμη από το γεγονός ότι για πρώτη φορά στον τόπο μας αρχίζουν να υλοποιούνται τόσα χρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ και ελπίδα διότι έχουμε θετικές εισηγήσεις και εξελίξεις για άλλα τόσα! Προσδοκούμε καλύτερες συνθήκες σε ότι αφορά την εξασφάλιση πόρων, αφού ο Δήμος Αμυνταίου έχει ανοίξει έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με τις Βρυξέλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο δεν το βάζουμε κάτω, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να δώσουμε στην περιοχή την αναπτυξιακή προοπτική που τόσο χρειάζεται. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και ήδη βαδίζουμε σε πολύ καλό δρόμο.
Για όλους αυτούς τους λόγους θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους συνδημότες. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο να βελτιώσουμε τους όρους της ζωής μας, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη και πιο δημιουργική.
Πρώτα απ’ όλα όμως εύχομαι υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία σε όλους μας.
Καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!
Μάκης Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου