Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Θ.Τσάπανος: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για μεγάλο σεισμό


«Δε θα γίνει μεγάλος σεισμός στη Φλώρινα ούτε μπορούμε να προβλέψουμε κάτι τέτοιο» τόνισε στην ομιλία του ο σεισμολόγος και καθηγητής της Γεωλογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Τσάπανος στην εκδήλωση με θέμα «Σεισμική Δραστηριότητα- Όλη η Αλήθεια» αναφερόμενος στην τελευταία 
σεισμική δραστηριότητα αλλά και στους σεισμούς που έχει γίνει στην περιοχή από τον Μάιο του 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013. Όπως είπε ο κ. Τσάπανος από εμπειρία και μελετώντας τη σεισμική δραστηριότητα διαφάνηκε ότι υπάρχουν 2 ρήγματα στην περιοχή στα οποία ενδέχεται να υπάρχει ανταλλαγή ενέργειας που δημιουργούν αυτούς τους μικρούς σεισμούς που δεν ξεπέρασαν μέχρι σήμερα τα 4 ρίχτερ. Όσον αφορά στα συμπεράσματα που έχουν βγει από την καταγραφή αυτής της σεισμικής δραστηριότητας και την παρακολούθησή της επεσήμανε ότι τα ρήγματα αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη γι’ αυτό και γίνονται αισθητοί, ότι οι σεισμοί έχουν κατεύθυνση Ανατολικά με Δυτικά και ότι το ρήγμα βρίσκεται βορειοανατολικά. Τόνισε δε την αναγκαιότητα να γίνει μια μελέτη για την καταγραφή και χαρτογράφηση των ρηγμάτων, των σεισμών που έγιναν μέχρι σήμερα και των επίκεντρων αυτών, την παρακολούθηση τους και την έρευνα του βάθους των δύο αυτών ρηγμάτων. 
Σύνταξη: Τάμυ Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

3 σχόλια:

  1. Μα δεν έχουν ούτε ντροπή ορισμένοι και είναι και επιστήμονες;
    Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο και τον πανικοβάλουν;
    Επειδή θέλουν να πάρουν κάποια χρήματα για μελέτες που λένε;
    (δηλαδή να τα τσεπώσουν όπως λέμε;)
    Γιατί η μελέτη τι θα δήξει, ότι γίνονται σεισμοί; μα αυτό το ξέρουμε αν μπεις στο www.sismoi.gr αμέσως βλέπεις αν γίνονται σεισμοί και πότε έγιναν και πόσο μεγάλοι ήταν.
    Αν θα γίνει σεισμός πότε και πόσο μπορεί κανείς να το πει; δεν νομίζω αυτό δεν το έχουν ανακαλύψει ούτε οι Ιάπωνες ,ούτε και οι Αμερικάνοι που έχουν τεράστιους σεισμούς στην Καλιφόρνια.
    Άρα όλα τα κάνουν για την μαρμίτα. Συγχαρητήρια κύριε Τσάπανε και κύριε Ηλιάδη που κοροϊδεύετε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file 2:36 ;exeis apolito dikio. afto pou prepei na kanoun oi forois einai na kanoun mia imerida pou na enimeronei ton kosmo ti prepei na kanei se periptosi pou ginei seismos gia na prostatefthei. kai pos oprepei na antidrasei xoris na panikovalete. kai ola ta alla einai opos ta les.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν πας στο γιατρό (2¨36) και σου ζητάει χρήματα του λες: γιατρέ τα τσεπώνεις? ή γιατρέ το κάνεις για την μαρμίτα? Δεν νομίζω. Το να γίνει μελέτη για να ξέρουμε τι γίνεται κάτω απο τα πόδια μας δεν είναι κακό. Ούτε είναι κακό να ξέρουμε 5 πράγματα για την ασφάλεια της οικογένειας μας. Επίσης αν στη περιοχή του Σ.Ιωαννίδη υπάρχει ρήγμα να το ξέρουμε και να μην χτίζουμε εκεί πάνω. Το τι θα δείξει η μελέτη όυτε εγώ ούτε εσύ μπορεις να ξέρεις. Κακό είναι τα κακόβουλα σχόλια. Γιατί δεν σε άκουσα να διαμαρτύρεσαι με τον ίδιο τρόπο όταν δόθηκαν χρήματα για τα διαφορα πανηγυράκια π.χ. για την γιορτη του κεμπαπιού 30000, για το τραπέζι των γύφτων 3500 και για την γιορτή τσιρωνιού 15000, κτλ. Μπες στη διαυγεια και θα τα δεις. Μπορούσαν αυτά τα χρήματα να δοθούν αλλού για άλλες ανάγκες που έχουμε όλοι σήμερα (π.χ. οργάνωση συσσιτίων σε άπορους φοιτητέ ςή πληρωμή χαρατσιού σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, κτλ.). Αλλα αυτά τα πανηγύρια γίνονται όντως για την μαρμίτα και τα ψηφουλάκια. Αν δεν συμφωνεις σε κόβω για παπαγαλάκι του βοσκού να τον έχεις και να τον χαίρεσαι. Εσύ συνέχισε να μπαίνει στο sismoi.gr που βγάζουν 5- αρια τα μεγέθη των 4.0 ριχτερ και την απόσταση αντί για τον Σ. Ιωαννίδη στις Πρέσπες. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Είσαι σε καλό δρόμο. Θα προκόψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή