Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Φλώρινα για τον Δ.Σ.Ε.

Εκδήλωση, με θέμα «Το οικονομικό βάθρο, οι αρχές και οι θεσμοί της εργατικής εξουσίας», διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Φλώρινα (νέο πάρκο). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Στην ιστορία του κινήματος της χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα της περιοχή μας, υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα λαϊκών θεσμών που ξεπήδησαν μέσα στη φωτιά της μάχης ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα όπως μέσα από τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ. Θεσμοί που ανέδειξαν ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε περιόδους αγωνιστικής ανάτασης έχουν την ικανότητα να οργανώνονται αυτοτελώς, μακριά από τους αστικούς θεσμούς, να δημιουργούν τους δικούς τους θεσμούς εξουσίας, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Στις 10 Αυγούστου του 1947 με διάταγμα του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ οργανώθηκε η λαϊκή εξουσία, πάνω σε λαϊκές δημοκρατικές βάσεις, οργανώθηκε η λαϊκή δικαιοσύνη, η κατανομή της γης κ.τ.λ. Το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ είχε τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας μέχρι να ιδρυθεί η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση στις 23 Δεκέμβρη του 1947. Στις Πρέσπες με την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, οι κάτοικοι όλων των χωριών βοηθούσαν και πάλευαν για το δυνάμωμα του ΔΣΕ.
Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από αυτήν την πείρα με στόχο να γίνουμε πιο ικανοί και πιο αποτελεσματικοί στην οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στο χτίσιμο της εργατικής - λαϊκής Εξουσίας, της μόνης πραγματικά δημοκρατικής εξουσίας. Εχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, συμβάλουμε στο να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που αντικειμενικά περικλείουν.
Το Συνέδριο του Κόμματός μας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 14 Απρίλη, αξιοποιώντας και την πολύτιμη αυτή πείρα, συμβάλλει στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα έχει στόχο την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Μια ανατροπή που είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ και είναι η μόνη που μπορεί να απαντήσει στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος».

1 σχόλιο:

  1. Με νοπά ακόμα τα συναισθήματα της επετείου της 12ης οι μπολσεβίκοι με τις ευλογίες των γαλάζιων σφυροδρέπανων παρουσιάζουν τάχαμου το κοινωνικό τους πρόσωπο .
    ΟΥΣΤ ΡΕ μην αναστηθεί ο Παπούς και σας πάρει όλους μαζί .
    http://www.zougla.gr/blog/article/583315#.URWcsNSc2DQ.facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή