Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η βία στη ζωή των παιδιών: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού



 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας θα έχει σύντομα την τιμή να φιλοξενήσει στην πόλη μας το Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γεώργιο Μόσχο,
ο οποίος θα μοιραστεί την πλούσια διεθνή και ελληνική εμπειρία του με τους πολίτες, σε ημερίδα με θέμα:
«Η βία στη ζωή των παιδιών: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).
Στην ίδια εκδήλωση, η κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας για τη βία στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου της Φλώρινας, την οποία διεξήγαγε σε συνεργασία με την κ. Ελένη Τσακιρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας και τον κ. Κωνσταντίνο Στεργίου, Οικονομολόγο και υποψήφιο Διδάκτορα Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας 
Ο πολύ σημαντικός θεσμός του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, που έχει καθιερωθεί για συντομία ως Συνήγορος του Παιδιού, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2003. Επεκτείνει την αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη στο πεδίο της προάσπισης και προαγωγής των δικαιωμάτων του παιδιού και λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνώς καταξιωμένου θεσμού του Συνηγόρου του Παιδιού. 
Σε αυτό το πλαίσιο διαμεσολαβεί σε περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων του παιδιού, επιδιώκοντας την προστασία και την αποκατάστασή τους και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής των διεθνών συμβάσεων και της λοιπής εθνικής νομοθεσίας για τα δικαιώματα του παιδιού, την ενημέρωση του κοινού, την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους φορέων και την εκπόνηση προτάσεων προς την πολιτεία.
Ο κ. Γ. Μόσχος ανέλαβε τα καθήκοντα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού αμέσως μόλις δημιουργήθηκε ο θεσμός. Με αυτή την ιδιότητα έχει έρθει σε άμεση επαφή και επικοινωνία με μεγάλο αριθμό παιδιών και επαγγελματιών που εργάζονται μαζί τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η πλούσια δράση του συντέλεσε στην ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού.
Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του Συνηγόρου του Παιδιού στη Φλώρινα, την υποστήριξή τους στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων παρέχουν η ΕΛΜΕ Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας.
H συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.
Η υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας, Άννα Μπαφίτη
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας, Ιωάννης Τζώτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου