Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗ ΑΚΟΜΑ ΖΗΤΟΥΝ..."Δημοκρατία a la cart" - Θέλουν να μεταθέσουν για ένα χρόνο τις εκλογές γιατί ... δεν τους βγαίνει


Σε δημοκρατία-λάστιχο εξελίσσεται με ταχυτατους ρυθμούς η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Α.Σαμράς δέχεται εισηγήσεις αν το πολιτικό κλίμα τον Ιούνιο του 2014 είναι "βαρύ" να μεταθέσει τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για το ... 2015! Αφού αρχικά αποφάσισαν να μεταθέσουν τις εκλογές αυτές για τον Ιούνιο του 2014, οπότε και θα γίνουν οι ευρωεκλογές και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θέλει ταυτοχρόνως και εθνικές εκλογές, τώρα βλέπουν ότι "δεν
τους βγαίνει" η εξίσωση και ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά τίθεται μετ'επιτάσεως ζήτημα αναβολής των εκλογών!
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος έχει θέσει το θέμα στον Α.Σαμαρά υπό την πίεση δημαρχών και περιφερειαρχών που είχαν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2010 και τώρα είναι βέβαιοι ότι το 2014 δεν θα βρουν "ούτε την ψήφο τους".
Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να ξανακερδίσει την περιφέρεια Αττικής ή τους δήμους της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης; Ούτε μία στο εκατομμύριο!
Πράγματα από έρευνες που έχουν γίνει, το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν κερδίζει ούτε μία (1) περιφέρεια σε ολόκληρη την Ελλάδα και  χάνει το 90% των δήμων που είχε κερδίσει το 2010, όταν ακόμα οι ψηφοφόροι πίστευαν ότι "Το Μνημόνιο είναι προσωρινό και από το 2011 ξεκινά η ανάκαμψη" όπως διατεινόταν ο Γ.Παπακωνσταντίνου, τότε ΥΠΟΙΚ.
Τώρα, η μοναδική ελπίδα νε κερδηθούν κάποιοι δήμοι είναι σε συνεργασία με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ. Μόνο του το ΠΑΣΟΚ είναι αμφίβολο αν θα κερδίσει έστω κάποιους εκάχιστους δήμους. "Γιατί, θα ανακάμψει το 2015;" είναι το λογικό ερώτημα. Όχι, βέβαια, αλλά θα διατηρήσουν τον έλεγχο των δήμων για ένα χρόνο ακόμα και ... έχει ο Θεός!
Ο Ε.Βενιζέλος επισείει τον κίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ να κερδίσουν πολλές περιφέρειες και ακόμα περισσότερους δήμους και βέβαια να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό περιβάλλον. Ο Ε.Βενιζέλος προβλέπει ότι  "Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μπορούν να προσλάβουν χαρακτήρα τυφλής καταψήφισης και καταδίκης των υποψηφίων που προέρχονται από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση" δηλαδή απλά να χαθεί το παιχνίδι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ελέγχουν τώρα σε μεγάλο ποσοστό τα μνημονιακά κόμματα.
Το περίεργο είναι ότι ο Α.Σαμαράς το ... σκέφτεται, αφού όντως τα όσα του μετέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν βάση, αλλά το ερώτημα είναι "τι ποιότητας δημοκρατία θα έχουμε στη χώρα αν a la cart γίνονται οι εκλογές".
Αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Σγουρός και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Ασκούνης θέτουν ζήτημα συνεργασιών και πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να αναβληθούν οι εκλογές.
Προτείνουν τα τρία κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να κατέβουν με κοινούς υποψήφιους στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες. Μάλιστα πολλοί, όπως ο κ. Σγουρός που διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου, έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις.
Ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Αττικής, ο Γ.Σγουρός καταλαβαίνει ότι θα είναι απίθανο να την διεκδικήσει με τη στήριξη μόνο του ΠΑΣΟΚ ή και της ΔΗΜΑΡ ακόμα. Θέλει να έχει και τη στήριξη της Ν.Δ προκειμένου να έχει τύχη, αλλά ειδικά η Περιφέρεια της Αττικής θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για τα μνημονιακά κόμματα.
Για τον Γ.Σγουρό υπάρχει θετικό κλίμα από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ και ο πρώην αντίπαλός του στην Περιφέρεια Αττικής, Βασίλης Κικίλιας δεν έχει αντίρρηση αφού οι φιλοδοξίες του νεαρού πολιτικού ξεπερνούν την Περιφέρεια και θεωρείται από τις "χρυσές εφεδρείες" του Α.Σαμαρά στον επόμενο ανασχηματισμό.
Σε κάθε περίπτωση, η χρονική μετάθεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή μάχη στην Βουλή, αφού είναι ... ελαφρά αντισυνταγματική η μετάθεσή τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου