Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας σε ημερίδα Φυσικής



 
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας Γούναρη Αλεξάνδρα, Καραουλάνη Χριστίνα, Σαπουντζή Βασιλική, Θεοδωροπούλου Σταυρούλα και Καραμήτσου Κωνσταντινιά με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Γούναρη Πέτρου και κ. Χαιριστανίδη Στέλιου παρακολουθήσαμε στο Πανεπιστήμιων Θετικών Επιστήμων Θεσσαλονίκης στο τμήμα φυσικής την ημερίδα με τίτλο: Ιnternational Masterclasses - hands on particle physics.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε μαθήματα προχωρημένης φυσικής από καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου. Σε συνδυασμό με προγράμματα προηγμένης τεχνολογίας, γνωρίσαμε τα διάφορα πειράματα του c.e.r.n., τους επιταχυντές σωματιδίων και τις διαδικασίες που λαμβάνουν μέρος εκεί. Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στην αίθουσα των υπολογιστών και με τη βοήθεια των φοιτητών της φυσικής του ΑΠΘ προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε γεγονότα στοιχειωδών σωματιδίων από το πείραμα ΑΤΛΑΝΤΙΣ του CERN.
Τα αποτελέσματα των ερευνών μας τα καταγράψαμε και τα συζητήσαμε με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση τελείωσε με έναν ευχάριστο τρόπο αφού συνδεθήκαμε με 2 ερευνήτριες του CERN online και με 2 ακόμα σχολεία, ένα σχολείο από το Στρασβούργο και ένα από την Κοπεγχάγη, συγκρίναμε τα αποτελέσματα του πειράματος μας, κάναμε ερωτήσεις για διάφορα θέματα της φυσικής που μας προβλημάτιζαν και ανταλλάξαμε απόψεις.
Η εμπειρία αυτή ήταν ξεχωριστή τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο τμήμα Φυσικής για την ευκαιρία που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο βαθύτερα τον μαγευτικό κόσμο της φυσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου