Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Έλλειψη μνήμης και σεβασμού του κ. Ανδρέα Ανδρέου





Απόσπασμα από την επιστολή του
Αντρέα Π. Ανδρέου Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
(( Προσπαθώ να δώσω μια όσο το δυνατόν πιο πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί η πολιτική ηγεσία της Δυτικής Μακεδονίας παρέδωσε σχεδόν με ευχαρίστηση τον ενταφιασμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μια πρώτη απάντηση ήρθε από τις εικόνες της Κορυτσάς (25 Μαρτίου 2013) που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Flash. Οι θλιβεροί πολιτικοί καιροσκόποι συνόδευσαν τον νεκροθάφτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι) στην Κορυτσά - σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στον τόπο τους - και με συγκίνηση που ράγιζε και τις πιο σκληρές καρδιές αποθέωναν το θεάρεστο και εθνικό έργο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Όμηρος» της γείτονος χώρας.
Το υπουργείο Παιδείας δεν συζήτησε ποτέ με το Πανεπιστήμιο και την εκπαιδευτική κοινότητα. Συζήτησε με την πολιτική ηγεσία του τόπου και αποφάσισαν τον ενταφιασμό του. Αιδώς Αργείοι  
))
Κύριε Ανδρέου όταν   (οι θλιβεροί πολιτικοί καιροσκόποι) αγωνιζόντουσαν και έτρεχαν να συναντήσουν τον Υπουργό για να διατηρήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εσείς που ήσασταν; σφυρίζατε αδιάφορα; Αιδώς Αργείοι  λοιπόν κύριε ΑΝΡΕΟΥ ή όπως λένε στην περιοχή μας  μούγγα λοιπόν.

Και για την ιστορία, οι πολιτικοί επισκέφτηκαν την Κορυτσά για να συμπαρασταθούν στην Ελληνική Μειονότητα αλλά και να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις που έγιναν για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου