Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το «βιολί» τους οι γυναίκες του Αμύντα

 
Το γεγονός ότι o Αμύντας κέρδισε ακόμα ένα παιχνίδι (12/12 νίκες) στο πρωτάθλημα της Α2, Γυναικών δεν συνιστά είδηση, εκείνο όμως που μπορεί να θεωρηθεί ως είδηση, είναι ότι οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου επικράτησαν εύκολα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας 19-27, χωρίς την συμμετοχή της πρώτη σκόρερ της ομάδας και της κατηγορίας Κριστίνας Τσιομπάνου που έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού, στοιχείο που πιστοποιεί με τον ποιο ανάγλυφο τρόπο, ότι ο Αμύντας συγκροτείται από ένα καλό σύνολο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παίκτριες του Αμύντα, βασιζόμενες στο πάθος, την πυγμή και την αποφασιστικότητα που τις χαρακτηρίζει από την αρχή του πρωταθλήματος, πήραν κεφάλι στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης 1-5 στο 10λεπτό και στην συνέχεια με αιχμές τις Σκόδρα Τζ. 11γκ. και Τσένκο 6γκ. αλλα και τη συμβολή της τερματοφύλακα Κόρρα, ο Αμύντας παγίωσε μια διαφορά 5 τερμάτων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (7-12).
Στην επανάληψη και με την ψυχολογία με το μέρος τους, οι φιλοξενούμενες κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο παιχνιδιού, πετυχαίνοντας νταμπλ σκορ (10-20) με τη συμπλήρωση 42λεπτών παιχνιδιού. Ο Αρίωνας με τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Παπαδοπούλου 7γκ. και Παχτσαλίδου 6γκ., το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την έκταση της διαφοράς.
Η παίκτρια του Αμύντα Μαρία Τσένκο σχολίασε: «Μπορεί να είμαστε απαλλαγμένος από το άγχος της βαθμολογίας, καθώς έχουμε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την είσοδο μας στο μπαράζ, ωστόσο τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τα μπαράζ, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για μας να δούμε προσαρμογές (αμυντικές και επιθετικές) και συνθέσεις προσώπων ,που θα μπορούσαν να καρποφορήσουν σε διάφορες αγωνιστικές συνθήκες, όπως της σημερινή με την μη συμμετοχή της Χριστίνας. Θεωρώ ότι διαθέτουμε ένα καλό σύνολο, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε είδους κατάσταση…»
Δεκάλεπτα: 1-5, 5-7, 5-12 (ημχ), 9-20, 13-22, 19-27.
Διαιτητές: Δεληγιαννίδης Β. – Γιάννου Σ.
Αρίων Πτολεμαΐδας (Ι.Παπαουλίδης-Χ.Φυραρίδης): Καραίσκου, Βλάχου, Τσακυρίδου, Καραστογιάννη, Καραπάση 1, Παχτσαλίδου 6, Τσεμπερλίδου 1, Νίκου , Γκέκα , Βερικόκου 2, Ξανθοπούλου 1, Παπαδοπούλου 7, Χατζηνικολάου, Καραμπίκα 1.
Δίλεπτες Αποβολές: 3 Πέναλτι: 1/3
Αμύντας Αμυνταίου (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουτζή (τφ), Μπάντη 3, Γεωργιάδου 2, Παπαβασιλείου 1, Σκόδρα Τζ. 11, Ρακοπούλου 3, Τσένκο 6, Τσιομπάνου, Σκόδρα Τ. 1, Γαλμπάδη, Δημητριάδου, Ηλιάδου.
Δίλεπτες Αποβολές: 5 Πέναλτι: 5/8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου