Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95
ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1
ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619

ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605

Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ


                   Φλώρινα, 23 Μαρτίου 2013
                                                                                                            Αριθ. Πρωτ.:  300/4/9
Π Ρ Ο Σ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΚΟΙΝ
1) ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
 2) ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟ κ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΗΛΙΑ
3)      ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟ κ. ΛΑΤΜΟ ΠΕΤΡΟ
4)  ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
5) ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
6)      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
7)      ΜΕΛΗ ΜΑΣ


ΘΕΜΑ:   «Ενίσχυση  Α.Δ.  Αλεξανδρούπολης».


       Κύριε Υπουργέ,
Με την υπ΄ αριθ. 6001/7/3/5509-νε από 23-3-2013 Διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Α.Ε.Α.,
 διατάσσονται εξήντα (60) Αστυνομικοί της Α.Δ. Φλώρινας, να αποσπαστούν για ένα τρίμηνο, στην Α.Δ. Αλεξανδρούπολης για ενίσχυση σε θέματα λαθρομετανάστευσης.
Με τον παρόν έγγραφό μας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, για ακόμη μια φορά, τα ακόλουθα:
-Η περιοχή η οποία αστυνομεύεται από την Α.Δ. Φλώρινας γειτνιάζει με δύο (2) χώρες υψηλού κινδύνου (Αλβανία, FYROM) όσον αφορά τη λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και γενικότερα το διασυνοριακό έγκλημα, με αποτέλεσμα να απαιτείται συστηματική φύλαξη των συνόρων. Σημειωτέον ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έξαρση των  περιπτώσεων εισαγωγής ναρκωτικών στη Χώρα μας, τα οποία έχουν εντοπιστεί κυρίως από τον Σ.Σ. Κρυσταλλοπηγής.  Επίσης, στην περιοχή μας λειτουργούν δύο Συνοριακοί Σταθμοί, με συνεχή και αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση προς και από τη χώρα μας.
-Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων μας που υπηρετούν εκεί, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι δυνάμεις που είναι αποσπασμένες εκεί, να μην απασχολούνται με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά σε άλλες μορφές υπηρεσίας (φύλαξη του ορυχείου χρυσού, μέτρα τάξης σε διάφορες εκδηλώσεις, σκοποί καταστημάτων κ.λ.π.). Αυτό το γεγονός μας προβληματίζει και μας δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα. 
-Οι εκκαθαρίσεις των εκτός έδρας υπομνημάτων από τον μήνα Αύγουστο του έτους 2012 δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμα, με αποτέλεσμα, παρά τους ήδη πενιχρούς μισθούς, οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να ξοδέψουν δικά τους χρήματα για να επιβιώσουν σ΄ αυτή την κατάσταση, παρότι υπήρξαν δεσμεύσεις από την Φυσική Ηγεσία ότι οι εκκαθαρίσεις θα πραγματοποιούνταν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Κύριε Υπουργέ,
-Η καταπόνηση και η εξάντληση του Αστυνομικού Προσωπικού και των οικογενειών τους από τις συνεχείς μετακινήσεις, καθιστούν αναγκαία πλέον την εύρεση άλλου είδους λύσης για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Εδώ και πολύ καιρό οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Θράκης έχουν προτείνει ως λύση την μακροχρόνια απόσπαση στην περιοχή, Αστυνομικών των οποίων η καταγωγή τους είναι από εκεί και υπηρετούν σε άλλες περιοχές της Χώρας.
-Επίσης, τα τελευταία κρούσματα που έχουν συμβεί στην περιοχή του Έβρου με τις αποδράσεις κρατουμένων, από κρατητήρια που δεν πληρούσαν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, έχουν δημιουργήσει φόβο και ανασφάλεια στο Αστυνομικό Προσωπικό, γιατί με πολύ ευκολία πλέον διατάσσονται από τη Φυσική Ηγεσία οι τιμωρίες των συναδέλφων που τυχαίνει να έχουν υπηρεσία κατά τη διάρκεια των αποδράσεων.
-Όλα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται στο Προσωπικό κλίμα ανασφάλειας και ανατροπή των ήδη βεβαρυμμένων προσωπικών και οικογενειακών δεδομένων.
Κύριε Υπουργέ,
-Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής μας την 15-3-2013, γνωστοποιήθηκε προς τα μέλη μας που παρευρίσκονταν εκεί,  από τον Βουλευτή  Φλώρινας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Ευστάθιο ότι υπήρξε διαβεβαίωση από εσάς για μείωση των δυνάμεων. Το γεγονός ότι όχι μόνο δεν μειώθηκε η δύναμη αλλά αυξήθηκε, δημιουργεί στο Προσωπικό αρνητικό κλίμα.





Κύριε Υπουργέ,
Για όλους τους παραπάνω λόγους επικαλούμαστε την  ευαισθησία που σας διακατέχει σε τέτοιου είδους θέματα, και παρακαλούμε για  την άμεση ανταπόκρισή σας και την ανάκληση της ανωτέρω Διαταγής.





Με τιμή για το Δ.Σ. Ε.Α.Υ.ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                                              ΜΠΑΡΟΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου