Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αυξάνεται για κάποιους το χαράτσι προκειμένου να ελαφρυνθούν όσοι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας;


Αυξάνεται για κάποιους το χαράτσι προκειμένου να ελαφρυνθούν όσοι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας;
Σενάρια που κάνουν λόγο για μικρή αύξηση του χαρατσιού στα ακίνητα σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων ώστε να ελαφρυνθούν αυτοί που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί στη νέα
συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για θέματα φορολογίας στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σύσκεψη, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα εξετάσουν θέματα σχετικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), αλλά και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να δημοσιευτεί απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, με την οποία θα εξειδικευθούν τα κριτήρια για την πλήρη απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ή για τη μείωσή του και την πληρωμή του σε περισσότερες δόσεις για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση θα διευκρινίζεται σε ποιες περιπτώσεις το ΕΕΤΑ θα καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις, σε ποιες περιπτώσεις θα καταβάλλεται μειωμένο, αλλά και ποιοι φορολογούμενοι θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής του.
Η ελάφρυνση θα αφορά τα ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία του φορολογουμένου που βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλείται με φτώχεια και ανήκουν κατά κυριότητα ή επικαρπία σε αυτόν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος για την χρηματοδότηση της παραπάνω ελάφρυνσης υπολογίζεται μεταξύ 35 - 50 εκατ. ευρώ και εξετάζεται να χρηματοδοτηθεί από την αύξηση του ΕΕΤΑ στους περισσότερους φορολογούμενους.
πηγή eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου