Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. Ε. ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ


Συνάντηση με το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε το πρωί της Παρασκευής (10/5) η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. κ. Ευγενία Ουζουνίδου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο συνεργατών της.
Εξειδικευμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο λιγνίτης, ώστε να εξακολουθεί να αποτελεί το εθνικό μας
καύσιμο (το μόνο καύσιμο που διασφαλίζει φθηνό ρεύμα και ενεργειακή ασφάλεια), τις ΑΠΕ, το προσωπικό κ.ά., βρεθήκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας και της συνεχούς ενημέρωσης που υπάρχει ανάμεσα στο Σωματείο και στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου.a
Από την πλευρά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, εκτός από την ενημέρωση για ουσιαστικά θέματα που βρίσκονται στην ενεργειακή επικαιρότητα, επισημάνθηκε και η αναγκαιότητα στα πλαίσια των υποχρεώσεών μας ως κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΔΕΗ να μπορέσει να απαλλαχθεί από όλα τα δεινά που της έχουν επιβληθεί μέσω των στρεβλώσεων της αγοράς Η/Ε που υπάρχουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να διατηρηθεί η δυναμική της εταιρείας και συνεπώς της περιοχής.
Επισημάνθηκε ακόμη, ότι η ξέφρενη διείσδυση των ΑΠΕ στην αγορά Η/Ε, ιδίως των Φ/Β, είναι πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο black out τη χώρα, λόγω ευστάθειας του συστήματος, αφού κατά τη διάρκεια των απογευματινών και νυχτερινών ωρών τα Φ/Β αποσύρονται από τη λειτουργία και αναγκάζονται να ενταχθούν στο σύστημα τα Υδροηλεκτρικά που είναι άμεσης απόδοσης, κατασπαταλώντας τα υδάτινα αποθέματα, με προφανή τα προβλήματα που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του θέρους.
Επίσης, θα πρέπει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. να διευκρινίσει πλήρως τι εννοεί, όταν η θέση του στο πρόγραμμα για την ενέργεια της χώρας, είναι η μείωση παραγωγής Η/Ε από ορυκτά καύσιμα και διείσδυση των ΑΠΕ.
Πόσο συνάδει αυτό με τα συμφέροντα και την προοπτική της περιοχής.         
Τόσο από την πλευρά της κ. Ουζουνίδου όσο και από την πλευρά του Σωματείου, εκφράστηκε η θετική διάθεση για συζήτηση και συνεργασία ανά πάσα στιγμή, προκειμένου μέσα από μια κοινή προσπάθεια να επιτευχθούν θετικά βήματα για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου