Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις στο νηπιαγωγείο της Σκοπιάς

Την Πέμπτη, 23-05-2013, τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Σκοπιάς, ολοκλήρωσαν 3 εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποίησαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Σε μια ημέρα, πλούσια σε πρωτότυπες εμπειρίες, κατάφεραν να επισκεφτούν και να δράσουν στα εξής εκπαιδευτικά περιβάλλοντα:
Το πρωί επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου έκαναν πράξη, με τη βοήθεια του κ. Παντελή Παπαδημητρίου, όλους τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και αποδείχτηκαν καλύτεροι και προσεκτικότεροι οδηγοί από τους ενήλικες!
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα Τ.Ε.Ι. Φλώρινας (Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής), όπου, εκτός από την ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους φύλαξης των ζώων (άλογα, χοίρους, αγελάδες και αιγοπρόβατα), εστιάστηκαν ιδιαίτερα:
1. Στο Θερμοκήπιο του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, όπου ο υπεύθυνος του Θερμοκηπίου, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε και ξενάγησε τα παιδιά και τους γονείς, στο χώρο των πειραμάτων και της παραγωγής των φυτών και δέντρων, αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά για τη σωστή καλλιέργειά αυτών.
2. Και στο μικροβιολογικό εργαστήρι, όπου παιδιά και γονείς, ενημερώθηκαν από τον κ. Αναστάσιο Κ
εσίδη, υπεύθυνο του εργαστηρίου, για τη λειτουργία της κλωσσομηχανής και τις συνθήκες που χρειάζονται για τη γέννηση των πουλιών. Η εμπειρία μοναδική για όλους τους παραβρισκόμενους!
Το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν τα παιδιά όλη τη χρονιά, ήταν:
«Η κότα έκανε το αβγό, ή το αβγό την κότα;»
Μπορεί το ερώτημα να έμεινε αναπάντητο και ο κύκλος του ερωτήματος να κλείνει και να επανέρχεται ως κύκλος τη; ζωής, τα πουλάκια όμως που γεννήθηκαν, προέρχονταν από αβγά που είχαν δώσει τα παιδιά και περίμεναν με αγωνία και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το δικό τους κοτοπουλάκι, να το πάρουν στο σπίτι τους και να αναλάβουν τη φροντίδα του.
Η επίσκεψη έληξε με ένα δημιουργικό «ευχαριστώ» των παιδιών προς τους υπεύθυνους των Τ.Ε.Ι. με ζωγραφιές, που απεικόνιζαν τις εμπειρίες της ημέρας.
Οι πρωτότυπες εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά, αλλά και οι γονείς του νηπιαγωγείου της Σκοπιάς, οφείλονται:
Α) Στο μεράκι και την παιδαγωγική και επιστημονική επιμέλεια της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου κ. Ελευθερίας Κοΐδου, η οποία, ακούραστα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και προσφέρει εκτός από τις τυπικές σχολικές γνώσεις,
και εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες στο μικρό μυαλουδάκι των παιδιών…
Β) Στην άψογη συνεργασία του νηπιαγωγείου της Σκοπιάς με:
- Τον κ. Παντελή Παπαδημητρίου, υπεύθυνο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας
- Τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, υπεύθυνο του Θερμοκηπίου του τμήματος Φυτικής παραγωγής, Τ.Ε.Ι. Φλώρινας
- Τον κ. Αναστάσιο Κεσίδη υπεύθυνο των εργαστηρίων του τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Τ.Ε.Ι. Φλώρινας
Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου