Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ημέρα Περιβάλλοντος, 5ο Δ. Σχ. Φλώρινας



Σχολικές εκπαιδευτικές δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, την ημέρα αυτή, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, οι μαθητές της Δ΄ τάξης και η δασκάλα τους Ζαχαρούλα Ρώμα παρουσίασαν τις εργασίες, που ολοκλήρωσαν στα πλαίσια του προγράμματος «Κυκλοφοριακή Αγωγή». Τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες και κάθε μία παρουσίασε τη μακέτα της με την επεξήγηση των σημάτων, τις ζωγραφιές και τα κολάζ. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα Κυριακή Κεκίλογλου κατασκεύασαν τουλίπες με την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής. Οι μαθητές μας έπαιξαν σκάκι στις όχθες του Σακουλέβα.






Στο πλαίσιο της επαναχρησιμοποίησης υλικών οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης με το δάσκαλο Γιώργο Κατικαρίδη ασχολήθηκαν με την κατασκευή βάρκας από πλαστικές φιάλες, την οποία καθέλκυσαν στον ποταμό Σακουλέβα στο ύψος του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης». Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εικαστικές δημιουργίες με επαναχρησιμοποιημένα υλικά από τους μαθητές της Ε΄ τάξης. Οι παράλληλες δραστηριότητες ήταν εστιασμένες στη ζωή και το έργο του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Θέμη Μηλώση.

 Οι μαθητές από το Πρότυπο Σχολείο Φλώρινας που μας επισκέφτηκαν, ασχολήθηκαν με την αυτοπροσωπογραφία του Θέμη Μηλώση. Συναρμολόγησαν τα κομμάτια του μακετόχαρτου και τα χρωμάτισαν, ώστε να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του έργου. Οι επισκέπτες μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας ασχολήθηκαν με τη δημιουργία κολάζ από διάφορα έργα τέχνης του Θέμη Μηλώση.











Ευχαριστίες οφείλουμε στη φοιτήτρια του ΤΕΕΤ Φλώρινας, Θεοδοσία Κέκελη, με τη συμβολή της οποίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δραστηριότητες στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπεύθυνους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που μας φιλοξένησαν στους χώρους του Μουσείου.
Συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας καθώς και οι συναδέλφοι κ. Γιώργος Κατικαρίδης, κ. Ζαχαρούλα Ρώμα, κ. Κυριακή Κεκίλογλου, κ. Σοφία Κωστένη, κ. Λάζαρος Γυμνόπουλος και κ. Σπύρος Ξενιτόπουλος για τη διάθεσή τους να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στην τοπική κοινωνία.


Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 5ου Δ. Σχ. Φλώρινας
Η Διευθύντρια
Παρασκευή Γκόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου