Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Απαντήσεις της ΔΕΥΑΚ, της ΔΕΗ και του Υπ. Εσωτερικών στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής για το νερό στον Αγ. Δημήτριο & το Ρυάκιο Κοζάνης.



Στις 17.05.2013 ο συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με το θέμα της μόλυνσης με ολικό χρώμιο και εξασθενής χρώμιο των υδάτων στον Άγιο Δημήτριο και το Ρυάκιο Κοζάνης.


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την ερώτηση του βουλευτή μας:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8070363.pdf

Ακολούθησαν συσκέψεις επί συσκέψεων των τοπικών αρμόδιων φορέων (ΔΕΥΑΚ, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Κοζάνης κλπ.) προκειμένου από τη μία να διερευνηθεί το πρόβλημα και από την άλλη να βρεθεί μια άμεση και μια μεσοπρόθεσμη λύση του προβλήματος. Ως γνωστόν η ΔΕΥΑΚ δεν έπεισε κανέναν με τις εξηγήσεις της, ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου δεν γνωρίζουν από πότε έπιναν το δηλητηριασμένο νερό, ο Δήμος Κοζάνης πανικόβλητος με "μπαλώματα" (βλέπε μεταφορά νερού με βυτία, διανομή εμφιαλωμένου νερού) προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας της και με αλλεπάλληλες συσκέψεις, συναντήσεις, αναμονή μετρήσεων, επιτροπές κλπ. προσπάθησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να χωθεί στο λαγούμι της μέχρι να περάσει η μπόρα και να ξεχαστεί το θέμα κάτω από το βάρος της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η Τ.Ο. Κοζάνης της Χρυσής Αυγής δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει το μείζον αυτό θέμα στο ανώτερο επίπεδο και θα μάθουν οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου την αλήθεια από επίσημα χείλη χωρίς μισόλογα, υπεκφυγές και ανευθυνότητα. Τέλος, απαιτήσαμε και την επίσημη απάντηση της Δ.Ε.Η. για τυχόν ευθύνες των δραστηριοτήτων της στην εμφάνιση ολικού και εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα των περιοχών πλησίον των εργοστασίων της.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και την απάντηση της ΔΕΥΑΚ σχετικά με τις μετρήσεις ολικού ΚΑΙ εξασθενής χρωμίου:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8108368.pdf

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την απάντηση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και της Δ.Ε.Η.:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8112495.pdf


Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου