Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το έτος 2013 αποτελεί έτος ορόσημο, καθώς φέτος γιορτάζεται η 40η επέτειος από τη θέσπιση και καθιέρωση της ημέρας αυτής ως ¨Παγκόσμιας Ημέρας¨, με τους ηγέτες του κόσμου να συναντώνται για άλλη μια φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, μία ακριβώς εικοσαετία μετά την ιστορική Σύνοδο Κορυφής της Γης.

Θέμα της φετινής Ημέρας Περιβάλλοντος -που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου- είναι το εξής: «Πράσινη Οικονομία: Μήπως σε περιλαμβάνει;».
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ορίζει την ¨Πράσινη Οικονομία¨ ως την αειφόρο διαχείριση των κοινών πόρων, διαχείριση που οδηγεί στη σταθερή βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μειώνει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις οικολογικές ελλείψεις.
Σε ένα γενικότερα κρίσιμο περιβάλλον, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με συνεχείς βελτιώσεις, αλλαγές και ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα αυτό, μπορούμε πραγματικά να αναστρέψουμε τα αρνητικά και να βελτιώσουμε κατά πολύ την καθημερινότητά μας.
Είναι λάθος οι Οικολόγοι Πράσινοι να καταγγέλλουν την μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση που πραγματοποιεί η ΔΕΗ Α.Ε. στη χώρα, την Πτολεμαΐδα 5, όταν μάλιστα αυτή κατασκευάζεται με την πλέον σύγχρονη παγκόσμια τεχνολογία, αφού θα κατασκευαστεί με ¨CCS ready¨, θα διαθέτει δηλαδή απαραίτητο εξοπλισμό για τη συλλογή του C02.
Περιβάλλον, Πράσινη Οικονομία και τεχνολογία μπορούν και πρέπει να συμβαδίζουν.  
Όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις όμως, έτσι και σ΄αυτή, θα πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό, πως μόνο όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που επιδιώκουμε.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου