Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

«Όχι» στην αυτοδιάλυση λένε με κοινή τους ανακοίνωση τρεις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» στην αυτοδιάλυση λένε με κοινή τους ανακοίνωση τρεις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ
Την αντίθεσή τους στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν με κοινή δήλωση των εκπροσώπων τους, τρεις από τις συνιστώσες αυτές. Συγκεκριμένα, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ, ζητούν να αποσυρθεί το θέμα από την προσυνεδριακή συζήτηση με κοινή δήλωση των Μανώλη Γλέζου, Γιάννη Θεωνά και Αντώνη Νταβανέλλου. Στη δήλωση,
αναφέρουν ότι παρακολουθούν με ανησυχία στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ «την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της «αυτοδιάλυσης» των συνιστωσών, στα πλαίσια του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και σημειώνουν. «Είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις», αλλά «η ‘αυτοδιάλυση’ είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο».
Όπως επισημαίνουν, από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, «οι συνιστώσες αποδείχθηκαν πολύτιμο συστατικό του συμμαχικού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 'Ανοιξαν δρόμους, πήραν ευθύνες, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων τις οποίες συχνά - άλλοι δημιούργησαν…».
Κλείνοντας, απευθύνουν πρόσκληση «σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες κάθε πλευράς, μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα ‘αγκάθι’ που - ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα - μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου