Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Η άλλη άποψη για το ΕΒΕ Φλώρινας

 
Γράφουν οι: Χρήστος Δέδες - Γιώργος Φουντουκίδης
O πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σαπαλίδης Σάββας προχώρησε σε συνέντευξη τύπου με το θέμα τον απολογισμό του έργου του:
Στη συνέντευξη  είπε πολλές ανακρίβειες και εκεί μάθαμε για πρώτη φορά πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουμε.
Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου Φλώρινας και με
πλήρη ευθύνη απέναντι στους επαγγελματίες του νομού Φλώρινας δηλώνουμε ότι η συνέντευξη του προέδρου ανέδειξε θέματα τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία του θεσμού του επιμελητηρίου και θέτουν βασικά θέματα επιβίωσης του επιμελητηρίου.
Απαντούμε σε πρώτη φάση στα εξής θέματα:

1. EΛΛΕΙΜΜΑ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: Στη συνέντευξη μάθαμε ότι αυτή τη στιγμή το επιμελητήριο έχει έλλειμμα 40.000 €. Στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου ο πρόεδρος Σαπαλίδης μας ενημέρωσε ότι το επιμελητήριο έχει πλεόνασμα και όχι έλλειμμα. Τι μεσολάβησε σε αυτό διάστημα και δημιουργήθηκε το έλλειμμα;
Γιατί ο κ. Σαπαλίδης δεν συγκάλεσε Διοικητικό συμβούλιο για να μας ενημερώσει για   την εξέλιξη αυτή;
2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013: Στην ψήφιση του προϋπολογισμού  του έτους      2013 οι Σύμβουλοι Δέδες Χρήστος  και Φουντουκίδης Γεώργιος καταψήφισαν τον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικός και ότι θα υπάρξει σύντομα ταμειακό πρόβλημα. Πρότειναν μάλιστα τη σύσταση επιτροπής για τη  σύνταξη ενός νέου προϋπολογισμού το οποίο δεν έγινε αποδεκτό και ο προϋπολογισμός παρόλαυτα ψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Ο καιρός  δυστυχώς μας δικαίωσε.
3. ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Πριν τις εκλογές του επιμελητηρίου ο Σαπαλίδης τόνιζε ότι θα φέρει ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο των οικονομικών της προηγούμενης διοίκησης του Αριστείδου.
Έκτοτε σιωπή από τον κ. Σαπαλίδη. Γιατί ;;;
4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Αναφέρει ότι σύσσωμο το επιμελητήριο υποστηρίζει τις ενέργειες του. Ανακρίβεια μεγάλη, πολλές φορές διαφοροποιηθήκαμε και καταψηφίσαμε προτάσεις του επιμελητηρίου.
Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να ταυτιστούμε με ενέργειες του προέδρου που χαρακτηρίζονται από πρόχειρο σχεδιασμό, απουσία αναπτυξιακής προοπτικής και ουσίας.
5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Τον Οκτώβριο του 2012 κατατέθηκε αίτημα για αναλυτική παρουσίαση των δαπανών του επιμελητηρίου. Ουδέποτε δόθηκε απάντηση από τη Διοικούσα Επιτροπή ως όφειλε.
Γιατί κύριε Σαπαλίδη ;
6. Ο ΑΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο  συνδυασμός επιμελητηριακή συνεργασία είχε  βασική θέση ότι ο πρόεδρος δεν θα αμείβεται και ήταν βασικό στοιχείο που μας παρακίνησε να συμμετέχουμε στο συνδυασμό. Σε προφορικές ερωτήσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος μας διαβεβαίωνε ότι δεν πληρώνεται, μέχρι που στην ψήφιση του απολογισμού αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Σαπαλίδης πληρώνεται.
Ζητάμε την άμεση επιστροφή της αμοιβής που πήρε διότι δεν μπορούμε να εξαπατάμε τους επαγγελματίες που μας ψήφισαν καταπατώντας την υπόσχεση που δώσαμε προεκλογικά  ότι δεν θα υπάρχουν αμοιβές.
Το επιμελητήριο βαδίζει στην οικονομική καταστροφή και ο πρόεδρος δίνει ρεσιτάλ συνεντεύξεων τύπου, διοργανώνει ημερίδες και εξαγγέλλει αναπτυξιακά συνέδρια.
Μας δίνει την αίσθηση ότι το επιμελητήριο είναι το μαγαζάκι του!!!!
Η περίοδος χάριτος έληξε και ο  καιρός της σιωπής  τέλειωσε.
Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Φλώρινας να πάρουν θέση, διαφορετικά η σιωπή τους θα εκλήφθει ως συμφωνία με τις πρακτικές και τις ενέργειες του προέδρου κ. Σαπαλίδη
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ……………!!!!!!!
Δέδες Χρήστος
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Φλώρινας
Βιοτέχνης Επίπλων
Φουντουκίδης Γεώργιος
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Φλώρινας

Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου