Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πορεία διαμαρτυρίας στη Λεβαία

Με απόφαση λαϊκής συνέλευσης των πληττομένων κατοίκων της Λεβαίας μετά την αδιαλλαξία της ΔΕΗ, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η διάνοιξη του νέου ορυχείου στην τοπική κοινωνία της Λεβαίας, αποφασιστήκαν ομόφωνα:
- Την Παρασκευή 5/7/2013, πορεία διαμαρτυρίας από την Λεβαία μέχρι την πύλη του ορυχείου Αμυνταίου με τρίωρη κατάληψη της, για να επιδοθούν τα αιτήματα μας.
- Κοινοποίηση σε εφημερίδες, τηλεόραση, συλλόγους, σωματεία και όλους τους αρμόδιους φορείς του λεκανοπεδίου Δυτ. Μακεδονίας για την εγκληματική κίνηση να ανοίξει ένα ορυχείο χωρίς να τηρεί ορούς και προϋποθέσεις που ορίζει η έγκριση του, αλλά και οι νομοί του κράτους.
- Η τοπική κοινωνία της Λεβαίας ‘’λέει’’ ναι στα αναπτυξιακά έργα, αλλά θα αντιδρά κάθε φορά που μετατρέπονται καταστροφικά για την περιοχή και τους κατοίκους.
Απαιτούμε όπως ο νόμος και το σύνταγμα ορίζει:
- να ενταχθεί Α’ ζώνη η Λεβαία στις προσλήψεις προσωπικού της ΔΕΗ, αφού δραστηριοποιείται ξανά με την διάνοιξη νέου ορυχείου στα κτήματα μας.
- Να καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις για 1600 στρεμ. που έχει δεσμευμένα από το 2009 με το ΦΕΚ της απαλλοτρίωσης
- Αν όμως επιθυμεί την άρση της απαλλοτρίωσης των 1600 στρεμμάτων
Α) να κοινοποιήσει την άρση, για να αποδεσμευτούν τα κτήματα μας, απο την αναγκαστική απαλοτριωση.
Β) να καταβάλει το 20% (10% στο δημόσιο και 10% στους ιδιοκτήτες) όπως είναι υποχρεωμένη και ρητά αναφέρεται για άρση στο ΦΕΚ της απαλλοτρίωσης.
Γ) να κάνει νέα περιβαντολογικη μελέτη, στην οποία να συμπεριλάβει επιπλέον τις επιπτώσεις και τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της όμορης έκτασης των 1.600 στρεματων.
Καθορίζουμε χρονικό ορίζοντα 20 ημερών να μας ενημερώσουν για τα ανωτέρω αιτήματα μας, πριν προσφύγουμε με καταγγελία στην επιθεώρηση μεταλλείων Β. Ελλάδος για την νομιμότητα του ορυχείου, αλλά και στον συνήγορο του πολίτη για τις αποζημιώσεις των κτημάτων μας, όπως είναι δικαίωμα μας και υποχρέωση μας.

Η επιτροπή αγώνα «Ενεργοί πολίτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου