Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στρατόπεδο Παπαπέτρου: αναλήθειες και λαϊκισμός


Παρακολουθώντας τα όσα υπέροχα διαδραματίζονται στο δήμο Αμυνταίου αυτές τις ημέρες και αφορούν το στρατόπεδο Παπαπέτρου θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας.
Η πρώτη σκέψη γεννήθηκε μετά από το παρακάτω άρθρο
http://staratalogia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9102.html
και δείχνει το πως φαντάζουν οι πράξεις αυτών που τόσο καιρό επαίρονται για τις γνωριμίες τους, για τις άκρες τους στα επιτελεία και στην κυβέρνηση. Για όσους δεν έχουν υπομονή να διαβάσουν μεταφέρει τις ειρωνείες αξιωματικών του ΓΕΣ που καλούν εν πολλοίς το δήμαρχο να σχεδιάσει τη νέα δομή δυνάμεων του στρατού.
Επειδή κάποιος πιστεύει ότι είναι το κέντρο του κόσμου δε σημαίνει πως αυτό ισχύει κιόλας. Το δυστύχημα εδώ είναι πως φορείς όπως ο δήμαρχος ή δημοτικοί σύμβουλοι, θέλοντας να μετριάσουν τις δυσμενείς εντυπώσεις από την ολιγωρία τους και το ναρκισσισμό τους, ενισχύουν την λανθασμένη αυτή εντύπωση του κόσμου και τον κάνουν να αισθάνεται στοχοποιημένος και κατατρεγμένος.
Φυσικά και το κλείσιμο ενός στρατοπέδου μόνο θετική εξέλιξη δεν είναι αλλά δυστυχώς, λαμβάνοντας υπ όψη τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες γύρω μας, είναι αναμενόμενο (θα έπρεπε).
Όλοι θέλουμε δίπλα στην πόρτα μας την εφορία, το ΙΚΑ, το κλειστό γυμναστήριο, το στρατόπεδο, την αστυνομία κτλ κτλ, είναι όμως αυτό δυνατόν; Δεν αποτελεί λαϊκισμό το αντίθετο; Πιστεύω και συγχωρήστε με για την αίρεση, ότι όσοι είτε στο παρελθόν είτε ακόμα τώρα καλλιεργούν στους πολίτες αντίστοιχες προσδοκίες κινούνται σαφώς στη σφαίρα του λαϊκισμού, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις στους πολίτες και χρησιμοποιούν για αυτό ανεδαφικά επιχειρήματα που τους κατατάσσουν στους γραφικούς, διότι πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το επιχείρημα ότι "αποψιλώνεται το Αμύνταιο για να ενισχυθεί η Κομοτηνή λόγω συμπαθειών (άφησε να εννοηθεί) του Αρχηγού ΓΕΣ προς τη πόλη αυτή", που ξεστόμισε ο δήμαρχος Αμυνταίου ή το άλλο ότι είναι έγκλημα να φύγει η Α΄ΕΑΝ γιατί αφήνει αφύλαχτες τις μονάδες της ΔΕΗ και άρα πρέπει και η ΔΕΗ να θορυβηθεί και να πάρει θέση;
Πείτε κύριοι την αλήθεια στο λαό: εξαπατηθήκατε από το ναρκισσισμό σας, δε βλέπατε τα σημάδια, δεν προετοιμάσατε τον κόσμο και τώρα κυνηγάτε μάγισσες και φαντάσματα.
Σαφώς είναι δυσοίωνες οι εποχές αλλά σαφώς και υπάρχουν ευθύνες που θα μπορούσαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις, πχ βλέποντας τη δραματική μείωση του στρατού, βλέποντας, την οικονομική δυστοκία θα έπρεπε να αντιληφτούν οι "γνωρίζοντες" ότι επιχειρησιακά δε χωράει η Α’ ΕΑΝ στο Αμύνταιο άρα κάνοντας μια πρόταση και διαθέτοντας τα απαραίτητα ώστε να φιλοξενηθεί ένα κέντρο εκπαίδευσης λόγου χάρη τότε ίσως ,(εννοώ το ίσως) τα πράγματα να είχαν πάρει άλλη τροπή.
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών πιστεύω ότι η Α’ ΕΑΝ "έφυγε " ήδη οπότε επικεντρωθείτε στη διατήρηση του στρατοπέδου ενεργού μήπως και γλυτώσουμε τα χειρότερα.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Πλάτωνας Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου