Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας παρούσα σε όλους τους μεγάλους σκακιστικούς αγώνες στην Ελλάδα


Ολοκληρώθηκε το 22ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας, με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές (κύπελλα και 8.500 ευρώ). Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 3 γκρουπ δυναμικότητας, με την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας να εκπροσωπείται στα 2 από αυτά με 6 σκακιστές. 
Στο Α Γκρουπ ο συναγωνισμός στην κορυφή ήταν πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν 7 σκακιστές στην 1η – 7η θέση με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Με βάση τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας πρώτος κατετάγη ο Nabaty Tamir (ISR), ενώ πρώτος Έλληνας ήταν ο Δημήτρης Μαστροβασίλης. Συμμετείχαν συνολικά 75 σκακιστές 15 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσα στους οποίους 28 Έλληνες και ξένοι τιτλούχοι. Στο πολύ ισχυρό αυτό γκρουπ η Λ.Π.Φ εκπροσωπήθηκε επάξια από τους Γυμνόπουλο Λάζαρο, Μαρκίδη Κων/νο και Μηνά Γιάννη.
Ο Λάζαρος Γυμνόπουλος έπαιξε για άλλη μια φορά πολύ μαχητικές παρτίδες, ωστόσο τα αποτελέσματα φαίνονται να τον αδικούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους δύο πρώτους γύρους έβγαλε κερδισμένες θέσεις με δύο Διεθνείς Μαιτρ, (Firat Burak και Pein Malcolm) αλλά τις έχασε λόγω πίεσης χρόνου.
Ο Μαρκίδης Κωνσταντίνος πραγματοποίησε μια αξιοπρεπή εμφάνιση τερματίζοντας 25ος με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες, συνεχίζοντας την προσπάθεια του για κατάκτηση του τίτλου του Διεθνούς Μαιτρ.
Ο Γιάννης Μηνάς, κατετάγη 68ος με 3 βαθμούς, σημειώνοντας στον τρίτο γύρο μια σημαντική και πειστική νίκη έναντι του παγκόσμιου Πρωταθλητή ερασιτεχνών και Fide Master, Τσακίρη Χαράλαμπου.
Στο Β γκρουπ, όπου συμμετείχαν 110 σκακιστές (8 διαφορετικές εθνικότητες) κάτω των 2000 έλο, η Λ.Π.Φ εκπροσωπήθηκε από 3 σκακιστές της, σημειώνοντας μάλιστα και μια διάκριση στην κατηγορία των γυναικών.
Η Αντωνιάδου Εύη κατετάγη 15η στην γενική κατάταξη με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες και 2η στην κατηγορία των γυναικών, μετά την Σλοβάκα Cral Claudia. Η Cral ωστόσο βραβεύτηκε ως 3η της γενικής κατάταξης κι έτσι το χρηματικό έπαθλο της πρώτης γυναίκας απονεμήθηκε στην Αντωνιάδου.
Ο Παπαδόπουλος Ζήσης κατετάγη 23ος με 5,5 βαθμούς. Εξαιρετική η εμφάνιση του παρά την μικρή του εμπειρία σε διεθνή τουρνουά σημειώνοντας νίκες και αποσπώντας ισοπαλίες από θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους με παρουσία χρόνων στο χώρο.
Η Ηλιοπούλου Ελένη τερμάτισε 66η με 4 βαθμούς. Ξεχωρίζει η ισοπαλία της στον τρίτο γύρο με έμπειρο Γάλλο σκακιστή.
Η Λέσχη Πολιτισμού συγχαίρει τους αθλητές της για τις επιτυχίες τους και εύχεται καλή επιτυχία στην Εύη Αντωνιάδου και τον Τάσο Βασιλειάδη, που θα αγωνισθούν στο πολύ ισχυρό Ανοιχτό Τουρνουά στο Βραχάτι Κορινθίας από τις 18 ως 25 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου