Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Απόψεις – προτάσεις προς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες

Με αφορμή τα τελευταία (ραβασάκια) σημειώματα του ΟΑΕΕ προς συναδέλφους έχω να σας παραθέσω μερικές απόψεις που ελπίζω να τις υιοθετήσετε αν πραγματικά σας ενδιαφέρουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. 
Δεν νοείται να μην καλύπτονται ασφαλιστικά στον κλάδο υγείας οι συνάδελφοί μας οι οποίοι είναι υπόχρεοι προς τον φορέα ασφάλισης και να τους ζητούν να πληρώσουν με τόκους την υπηρεσία αυτή χωρίς να την απολαμβάνουν.
Ή θα τους καλύπτει στο θέμα Υγείας το Ταμείο, ή δεν θα τους χρεώνει την περίοδο αυτή με την κλάση ασθένειας.
Η ασφάλιση μας σήμερα, είναι πάρα πολύ ακριβή και μη ανταποδοτική. Η πρόταση μου σε αυτό το θέμα είναι ή θα υπάρξει μείωση του κόστους ασφάλισης μέχρι 40% ή η επιλογή της κατηγορίας να είναι ελεύθερη.
Το πιο σοβαρό ζήτημα για μένα θεωρώ πως είναι η υποχρεωτικότητα του φορέα Ασφάλισης όπως ισχύει σήμερα στη χώρα μας.
Πρέπει να γίνει άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την άρση της υποχρεωτικότητας του φορέα ασφάλισης (ΟΑΕΕ). Σε αρκετές χώρες οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέγουν φορέα ασφάλισης όχι υποχρεωτικά κρατικό και έχουν επιλογή στο να ζητούν μόνο σύνταξη ή μόνο κάλυψη υγείας ή ακόμα και αν κάποια στιγμή κλείσουν την επιχείρηση τους μετά την πάροδο κάποιων ετών να ζητούν την κεφαλαιοποίησή τους σε χρήμα εφάπαξ.
Τι είναι αυτό που μας επιβάλλει λοιπόν να πληρώνουμε κλάσεις ασθένειας χωρίς να το απολαμβάνουμε και με τόκους μάλιστα; Τι είναι αυτό που μας επιβάλλει να απειλούμαστε με κατασχέσεις χρεώνοντας μας τόκους 20% σε υπηρεσίες που δεν μας παρέχονται;
Καταθέτω αυτές τις προτάσεις μου, με την ελπίδα ότι οι Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες και οι Συνομοσπονδίες δεν έχουν καταντήσει κολέγια πολιτικών και άρματα κομμάτων! Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε, μην περιμένετε από κάποιον που οφείλει στον ΟΑΕΕ να κάνει την προσφυγή. Είναι μόνο δική σας ευθύνη και υποχρέωση είναι ο λόγος ύπαρξή σας!

Πραπαβέσης Μιχάλης
Έμπορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου