Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση της Λεωφόρου Μοναστηρίου»



DSC_0714.JPG
Φλώρινα, 08-08-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην  υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση της Λεωφόρου Μοναστηρίου», προχώρησε την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και ο ανάδοχος του έργου κ. Στέργιος Πατεγάκης, εκπρόσωπος της εταιρείας «ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε.».
Το έργο αφορά στην ανάπλαση της λεωφόρου Μοναστηρίου, στη βορειανατολική είσοδο της  πόλης της Φλώρινας, με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλόξενου και οργανωμένου αστικού χώρου με διαδρομές για πεζούς και ποδηλάτες, με υπαίθριους καθιστικούς χώρους και με οριοθετημένους από
το σχεδιασμό χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στην ανατολική πλευρά της λεωφόρου θα διαμορφωθούν πεζοδρόμια επαρκούς πλάτους τόσο για την άνετη διέλευση των πεζών, όσο και για τη δημιουργία χώρων στάσης αλλά και εσοχών κατά μήκος των πεζοδρομίων για τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Ακόμη και στα σημεία όπου υπάρχουν οι εσοχές, το πλάτος του πεζοδρομίου δεν είναι μικρότερο από τα 2,35μ., ενώ στην αρχή της λεωφόρου (νότια) φτάνει μέχρι τα 8,20μ.
Η δυτική πλευρά της λεωφόρου καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τη δημιουργία της διαδρομής για τους ποδηλάτες, η οποία έχοντας πλάτος 2,20μ., προσφέρει άνετη διέλευση και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ο διαχωρισμός του ποδηλατόδρομου από τη λεωφόρο Μοναστηρίου γίνεται με κράσπεδο και με μία λωρίδα πλάτους 0,80μ.
Η κυκλοφορία των πεζών γίνεται ανάμεσα στον ποδηλατόδρομο και τις ιδιοκτησίες κατά μήκος πεζοδιαδρομής πλάτους 1,85μ. στο μεγαλύτερο μέρος της, με κανένα σημείο της να είναι μικρότερο από 1,10μ.
Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την  ΑΝ.ΦΛΩ. και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 800.000,00€ μαζί με το Φ.Π.Α. , ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους (Κωδικός Πράξης 2012ΕΠ00580043).
Κατά το διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 30 Απριλίου 2013, προέκυψε ο παραπάνω ανάδοχος, προσφέροντας μια έκπτωση της τάξεως του 48,84%, με αποτέλεσμα το έργο να κατασκευαστεί με το ποσό των 413.629,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για το έργο “ Ανάπλαση της Λεωφόρου Μοναστηρίου”, ένα έργο σημαντικό για την πόλη μας, καθώς συνεχίζουμε τον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο μέχρι και τα φανάρια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
Το έργο θα κατασκευαστεί με παρόμοιο τρόπο, με αυτό που είχαμε κατασκευάσει κατά τη θητεία μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 800.000,00€, ο διαγωνισμός έγινε στις 30 Απριλίου του 2013 και ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε.», με έκπτωση 48,84%. Συνεπώς το οριστικό ποσό υλοποίησης του έργου είναι 413.629,00€, μαζί με το ΦΠΑ. Είναι ένα έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο Π.Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 και πιστεύουμε ότι θα εκτελεστεί άμεσα, ώστε να το δώσουμε στην κυκλοφορία και στη χρήση των πολιτών.
Δεν πρέπει να σας κρύψω ότι η κατασκευή του έργου στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι σχετικά δύσκολη, καθώς υπάρχουν συνδημότες μας οι οποίοι έχουν προβεί σε περιφράξεις σε δημοτικό χώρο. Φυσικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από την υλοποίηση του έργου, καθώς οι συνδημότες μας έπρεπε να συμμορφωθούν με το εγκεκριμένο σχέδιο ή αν ήθελαν κάποια τροποποίηση του σχεδίου, θα έπρεπε να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους κατά τη θέσπιση του σχεδίου το 1992, πριν ακόμα αυτό οριστικοποιηθεί. Δυστυχώς όμως τότε, δεν έγινε καμία ένσταση, άρα τώρα έχουμε το τελικό εγκεκριμένο σχέδιο και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να καταστρέψουμε κάποιες περιφράξεις καθώς το έργο πρέπει να κατασκευαστεί σύμφωνα με τη μελέτη και στα σημεία στα οποία προβλέπεται. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 240 ημερών».
 1 (2).JPG2 (2).JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου